Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Κώστας Καραγκούνης, - Δεν μας κάνει εντύπωση το φτηνό κολπάκι τους για τη μορφή του ψηφοδελτίου.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κώστας Καραγκούνης, σχετικά με τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης για το δημοψήφισμα, έκανε την ακόλουθη δήλωση: 
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μαζί με τους συμμάχους της Χρυσής Αυγής, αποφάσισαν να καταστρατηγήσουν και αυτή τη φορά το νόμο και να αντιστρέψουν τη νόμιμη σειρά των απαντήσεων, σε μια απέλπιδα και μάταιη προσπάθεια να υφαρπάξουν την ψήφο του ελληνικού λαού. Καθότι, σύμφωνα με το άρθρο 13 του Ν. 4023/2011 «Το εκλογικό σώμα εκφράζει την προτίμησή του σε έντυπο ψηφοδέλτιο με τη χρήση των όρων ΝΑΙ και ΟΧΙ ή με οποιοδήποτε άλλο τρόπο καθορίζει η Ολομέλεια της Βουλής στην απόφασή της για τη διενέργεια δημοψηφίσματος...».
Από την ίδια τη διατύπωση του άρθρου, προκύπτει ότι το ΝΑΙ έπρεπε να είναι γραμμένο πριν από το ΟΧΙ. Όσο για την φράση «ή με οποιοδήποτε άλλο τρόπο καθορίζει η Ολομέλεια της Βουλής...» είναι φανερό ότι σημαίνει τη δυνατότητα χρήσης άλλων όρων (όπως π.χ. ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ - ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ ή ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ - ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΤΑΙ ή ΣΥΜΦΩΝΩ - ΔΙΑΦΩΝΩ κ.λπ.).
Η τακτική τους δεν μας κάνει εντύπωση. Κάνουν έτσι ολοφάνερα και για πολλούς λόγους αντισυνταγματικό δημοψήφισμα, με αόριστο ερώτημα, στηριγμένο σε ψευδή δεδομένα που έτσι κι αλλιώς δεν ισχύουν πια και δεν δίνουν καν στον ελληνικό λαό τη χρονική άνεση να σκεφτεί και να αποφασίσει με νηφαλιότητα και ηρεμία.
Επιπλέον, αλλάζουν με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου κρίσιμες διατάξεις της νομοθεσίας για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος και θέτουν έτσι σε κίνδυνο την ίδια την ομαλή διεξαγωγή του.
Δεν μας κάνει λοιπόν εντύπωση το φτηνό κολπάκι τους για τη μορφή του ψηφοδελτίου. Έχουν κάνει τόσα και τόσα, εκεί θα κόλλαγαν;
Την Κυριακή, ο ελληνικός λαός θα πει ξεκάθαρα «μένουμε στην Ευρώπη», βάζοντας ένα οριστικό τέλος στις μεθοδεύσεις και τα σχέδια της Τρόικας ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ - Χρυσή Αυγή.