Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Φ.Π.Α. . . . SOS

Oι μειωμένοι κατά 30% συντελεστές ΦΠΑ εφαρμόζονται υπό ορισμένες προϋποθέσεις σε νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου, σύμφωνα με οδηγία που δόθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση από το 1992. Η οδηγία αυτή εξακολουθεί να ισχύει.  Όλες αυτές οι φήμες (που ευχόμαστε να μην επαληθευτούν) κατάργησης του μειωμένου Φ.Π.Α. έχουν  προκαλέσει πλείστες αντιδράσεις σε όλες τις νησιωτικές περιοχές που ισχύει το μέτρο.
        Η δυνατότητα αυτή δόθηκε στη χώρα μας προκειμένου να αντιμετωπισθούν ορισμένες αντικειμενικές δυσχέρειες στην άσκηση οικονομικών δραστηριοτήτων, όπως π.χ. το αυξημένο κόστος μεταφοράς αγαθών, στα νησιά του Αιγαίου πλην της Κρήτης (Νομοί Λέσβου, Χίου, Σάμου, Δωδεκανήσου, Κυκλάδων και τα νησιά του Αιγαίου Θάσος, Σαμοθράκη, Βόρειες Σποράδες και Σκύρο), με επίπτωση στην τελική τιμή των αγαθών και υπηρεσιών, συνεπώς και στο κόστος διαβίωσης στις περιοχές αυτές.


        Να υπενθυμίσουμε σε όλους αυτούς που μας κυβερνούν και ορίζουν τις τύχες μας είτε λέγεται Ελληνική Κυβέρνηση είτε λέγεται Δ.Ν.Τ. είτε λέγεται Τρόικα είτε λέγονται ''φίλοι εταίροι της Ευρωπαϊκής Ένωσης'' ή όπως αλλιώς και προγραμματίζουν την κατάργηση του μειωμένου Φ.Π.Α. στις περιοχές μας, ότι όλοι οι λόγοι για τους οποίους δόθηκε το προνομιακό μειωμένο Φ.Π.Α. στις νησιωτικές περιοχές της Ελλάδας συνεχίζουν να υφίστανται μέχρι και σήμερα και όσο περνά ο καιρός οι συνθήκες άσκησης οποιασδήποτε εμπορικής δραστηριότητας σε αυτές τις περιοχές γίνονται όλο και πιο δύσκολες και χωρίς την καταστρατήγηση των όποιων δικαιωμάτων των φορολογουμένων, πόσο μάλλον καταργώντας και το προνομιακό Φ.Π.Α.
        Για το λόγο αυτό ο Εμποροεπαγγελματικός & Βιοτεχνικός Σύλλογος Τήνου σας ενημερώνουμε ότι θα ενωθούμε με το Δήμο Τήνου ώστε να κινηθούμε όλοι μαζί, φορείς, επαγγελματίες και κάτοικοι του νησιού μας, εναντίον αυτής της απόφασης, που θα καταστρέψει κυριολεκτικά τις ζωές μας.
        Όλοι μαζί πρέπει να τους κάνουμε να καταλάβουν ότι θα μας βρουν αντίθετους και οι αντιδράσεις θα είναι το λιγότερο δυναμικές για τη διατήρηση του εθνικού αυτού προνομίου. Οι κ. κ. βουλευτές του νομού μας είναι ανεπιθύμητοι στα νησιά μας σε περίπτωση που συναινέσουν με την ψήφο τους στην κατάργηση του μειωμένου Φ.Π.Α. (δεν νομίζουμε να υπάρχει κάποιος από εμάς που να έχει πλέον αντίρρηση ή αμφιβολία επ’ αυτού).
      Ζητάμε από την Ελληνική Κυβέρνηση και από όλα τα κόμματα να ακούσουν τις ανάγκες χιλιάδων οικογενειών για επιβίωση και μία ζωή με αξιοπρέπεια.

Για το Δ.Σ.
Του Εμποροεπαγγελματικού & Βιοτεχνικού Συλλόγου Τήνου

       Ο Πρόεδρος                                   Η Γενική Γραμματέας     Ανδρέας Τσιμέκης                                  Λουκία Κολλάρου