Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Προπηλακισμός του Γιάνη Βαρουφάκη σε εστιατόριο στα Εξάρχεια

Eκτός από τις σφοδρές επιθέσεις των δανειστών και μεγάλης μερίδας του διεθνούς Τύπου, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης απόψε στο κέντρο της Αθήνας δέχθηκε την φραστική επίθεση μίας ομάδας περίπου 30 νεαρών.

Ο Γιάννης Βαρουφάκης βρισκόταν αργά το βράδυ της Τρίτης σε γνωστό εστιατόριο των Εξαρχείων, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του. Την ώρα που απολάμβανε το δείπνο του με την σύζυγό του, μία ομάδα περίπου 30 νεαρών στην ουσία εισέβαλαν στο εστιατόριο και κατευθύνθηκαν με άγριες διαθέσεις στο τραπέζι του υπουργού Οικονομικών.

Οι νεαροί προπηλάκισαν και επιτέθηκαν φραστικά κατά του Γιάννη Βαρουφάκη και της παρέας του και τα αίματα γρήγορα άναψαν, με τον υπουργό να τους απαντά επίσης σε υψηλούς τόνους.

Προκειμένου να μην υπάρξει "σύρραξη" μέσα στο εστιατόριο ο κ. Βαρουφάκης βγήκε έξω από το εστιατόριο και εκεί άρχισε να λογομαχεί με την ομάδα των 30 νεαρών.

Το σκηνικό έντασης διήρκησε αρκετή ώρα με τους νεαρούς να είναι εριστικοί και με επιθετικές διαθέσεις κατά του υπουργού και εκείνος με τη σειρά του σε υψηλούς τόνους να προσπαθεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του και τις θέσεις του.

Μετά από αρκετή ώρα, τα πνεύματα ηρέμησαν και οι νεαροί αποχώρησαν.

Το ίδιο όμως συνέβη και για τον Γιάννη Βαρουφάκη με τη σύζυγό του, οι οποίοι δεν συνέχισαν το γεύμα τους και αποχώρησαν από το εστιατόριο.

Ο υπουργός δεν έχει, με δική του απαίτηση, αστυνομική συνοδεία, ενώ οι αρχές δεν ειδοποιήθηκαν για το περιστατικό.