Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Εννέα συλλήψεις για το τραγικό δυστύχημα στο High Speed 5

Οι Αρχές συνέλαβαν εννέα άτομα για τη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι στο ταχύπλοο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο High Speed 5 στο Μώλο της ΔΕΗ στο Κερατσίνι. Από την φωτιά βρήκε τραγικό θάνατο ένας 50χρονος ηλεκτρολόγος, μέλος του πληρώματος του πλοίου.
Τα άτομα που συνελήφθησαν είναι ο τεχνικός ασφαλείας, ο πλοίαρχος, ο πρώτος μηχανικός, καθώς και έξι υπεύθυνοι επισκευαστικών συνεργείων που εργάζονταν στο ταχύπλοο. Με εντολή εισαγγελέα οι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι ενώ η προανάκριση για την υπόθεση συνεχίζεται.
Ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια της πυρκαγιάς που ξέσπασε στο κατάστρωμα του πλοίου. Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Θοδωρής Δρίτσας, από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκε για το συμβάν, από τον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής και παρακολούθησε την εξέλιξη και την τραγική κατάληξη της πυρκαγιάς. Εξέφρασε τη βαθιά του λύπη για το χαμό του άτυχου ναυτικού και τόνισε ότι το γεγονός αυτό, πρέπει να μας ενεργοποιήσει όλους.

Συμμετέχει στο Α΄ FORUM για την Ανάπτυξη της Λίμνης Τριχωνίδας
Ο υπουργός έδωσε εντολή προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, για την άμεση διερεύνηση των αιτιών και συνθηκών που συνέβη το δυστύχημα και για τον άμεσο έλεγχο των εγγράφων αδειοδότησης των εκτελούμενων εργασιών.
Πρόθεση του υπουργού, είναι να ενεργοποιηθούν οι αναγκαίες διαδικασίες για τον αυστηρό έλεγχο του πλαισίου που διέπει την προστασία και ασφάλεια των εργαζομένων, την τήρηση της νομιμότητας και την αναζήτηση ευθυνών σε κάθε κατεύθυνση.

koutipandoras.gr