Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

Σύσκεψη στο δημαρχείο Αγρινίου για το μέλλον και την πορεία των τριών τμημάτων του Πανεπιστημίου Πατρών που εδρεύουν στο Αγρίνιο - σύμπνοια μεταξύ των βουλευτών

Σύσκεψη στο δημαρχείο Αγρινίου για το μέλλον και την πορεία των τριών τμημάτων του Πανεπιστημίου Πατρών που εδρεύουν στο Αγρίνιο πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 24/3/2015. Στην σύσκεψη, την οποία συγκάλεσε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου παρέστησαν , οι Γιώργος Βαρεμένος (ΣΥΡΙΖΑ), , Μαρία Τριανταφύλλου (ΣΥΡΙΖΑ), Μάριος Σαλμάς( ΝΔ) και Δημήτρης Κωνσταντόπουλος (ΠΑΣΟΚ).
Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τους βουλευτές του νομού που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή του και τους ενημέρωσε καταρχήν για τις ενέργειες που έχει κάνει η δημοτική αρχή όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα για τα Πανεπιστημιακά τμήματα, επισημαίνοντας πως χρειάζονται άμεσα να γίνουν συγκεκριμένες και συντονισμένες κινήσεις, προκειμένου να τεθούν οι βάσεις για την εδραίωση των τμημάτων στο Αγρίνιο και την περαιτέρω ανάπτυξή τους.


H Eνωση Αγρινίου Συμμετέχει στο Α΄ FORUM για την Ανάπτυξη της Λίμνης Τριχωνίδας
Στην σύσκεψη υπήρξε σύμπνοια μεταξύ των βουλευτών και συμφωνήθηκε πως πρέπει να υπάρξει ένα κοινό μέτωπο απέναντι στο ενδεχόμενο της μεταφοράς και στην προσπάθεια αποδόμησης των τμημάτων και απέναντι στις μεθοδεύσεις της Πρυτάνεως και την φθίνουσα πορεία των μελών ΔΕΠ από τα τμήματα του Αγρινίου. Επίσης μετά και την ξεκάθαρη βούληση του Υπουργείου Παιδείας, πως δεν τίθεται θέμα απόσπασης των Τμημάτων στην Πάτρα αποφασίστηκε να γίνουν το επόμενο χρονικό διάστημα συντονισμένες κινήσεις προκειμένου να επιλυθούν τα ζητήματα, υποδομών και σίτισης. Η πρόταση του Δημάρχου Αγρινίου Γιώργου Παπαναστασίου για αξιοποίηση του παλαιού Νοσοκομείου, που βρίσκει σύμφωνο και τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Παναγιώτη Κουρουμπλή έγινε αποδεκτή από όλους τους βουλευτές και αν δημιουργηθεί εκεί φοιτητική λέσχη-εστία για τους φοιτητές, θα επιλυθούν και τα προβλήματα της σίτισης. Τέλος αποφασίστηκε, το επόμενο χρονικό διάστημα να συγκληθεί μια ακόμη σύσκεψη στο Δημαρχείο Αγρινίου και να τεθούν στο τραπέζι του διαλόγου γενικότερα ζητήματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης π.χ επαγγελματικά δικαιώματα ,χωροταξικό κ.α, να κατατεθούν προτάσεις και οι εκπρόσωποι του νομού μας να τα προωθήσουν στο αρμόδιο Υπουργείο.