Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στην μεγάλη Τουριστική Έκθεση της Νάπολης

Την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας εκπροσωπεί η Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας κ. Χριστίνα Σταρακά στην μεγάλη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού, Borsa Mediterranea del Turismo-Napoli 2015, η οποία διεξάγεται στη Νάπολη της Ιταλίας το τριήμερο 26-29 Μαρτίου.
Το περίπτερο της Περιφέρειας επανδρώνουν στελέχη της, ενώ εκτίθενται σε αυτό προϊόντα από τις τρεις Περιφερειακές Ενότητες και υπάρχει παράλληλα υλικό και πληροφορίες για πολλούς από τους πανέμορφους προορισμούς της. Η συμμετοχή σε μια τόσο μεγάλη διεθνή έκθεση που αφορά στον τουρισμό, τον πιο παραγωγικό κλάδο της ελληνικής οικονομίας, κρίνεται απαραίτητη και καθοριστική για την εξωστρέφεια και τις προοπτικές ανάπτυξης της οικονομίας της Περιφέρειας.
Όπως αναφέρει σχετικά η Αντιπεριφερειάρχης κ. Χριστίνα Σταρακά, «το ενδιαφέρον της Πολιτείας στρέφεται όλο και περισσότερο στις δυνατότητες τουριστικής ανάπτυξης της χώρας, καθώς έχει γίνει πλέον σαφές ότι είναι ο πιο δυναμικός τομέας της οικονομίας. Η ευρύτερη περιοχή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας συνδυάζει τον πολιτισμό, το φυσικό περιβάλλον, τους οικολογικούς προορισμούς και την παράδοση στη φιλοξενία, ενώ παράλληλα διαθέτει και εναλλακτικούς τουριστικούς προορισμού. Η τουριστική ανάπτυξη και στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες χρειάζεται γερές βάσεις, τις οποίες μπορεί να προσφέρει η άρτια υποδομή και η παροχή άριστων υπηρεσιών, αλλά που μπορεί να τις προσελκύσει μόνο η εξωστρέφεια και η διεθνής προβολή»