Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Ξεφεύγει η κατάσταση στο Μεσολόγγι, «Μέρκελ της Αιτωλοακαρνανίας» αποκαλούν τον Γιώργο Παπαναστασίου, στο δημοτικό συμβούλιο φέρνει το θέμα ο Νίκος Καραπάνος, κίνηση που φέρνει σε αμηχανία τους ίδιους τους Μεσολογγίτες για τα πραγματικά κίνητρά της

Μάλλον ξεφεύγει από την χρόνια αντιπαράθεση παραγόντων και πολιτικών Αγρινίου και Μεσολογγίου η κόντρα του δημάρχου Μεσολογγίου και φορέων της πόλης ενάντια στον δήμαρχο του Αγρινίου Γ.Παπαναστασίου για δηλώσεις του τελευταίου οι οποίες εκλήφθησαν ως εχθρικές για την πόλη του Μεσολογγίου.
Ψύχραιμες φωνές από την πόλη του Μεσολογγίου κάνουν λόγο για  υπερβολική αντίδραση του δημάρχου Ν.Καραπάνου και βλέπουν πίσω από τις κινήσεις του άλλα κίνητρα.
Άλλωστε οι υποστηρικτές αυτής της άποψης επικαλούνται τόσο τη σφοδρότητα όσο και το ύφος των αντιδράσεων που μάλλον αποπροσανατολίζουν παρά επικεντρώνονται στην υποτιθέμενη κόντρα μεταξύ των δύο πόλεων που πια στο σκουριασμένο μυαλό κάποιον βρίσκεται .
Η ανάλυση αρκετών είναι ότι ο Νίκος Καραπάνος προσπαθεί λανθασμένα να κεφαλαιοποιήσει το όποιο πολιτικό όφελος μπορεί να έχει στην πόλη του Μεσολογγίου και να ξεφύγει από την πολιτική μοναξιά στην οποία βρίσκεται μετά την εκλογική αποτυχία της Ν.Δ.,στις πρόσφατες εκλογές και στην οποία είχε επενδύσει πολλά για την εξεύρεση πόρων για το Μεσολόγγι και γενικότερα.

Άνθρωποι που φαίνεται να γνωρίζουν λεπτομέρειες επισημαίνουν ότι ο κ.Καραπάνος έχει πάρει αρκετές φορές θέσεις αρνητικές θέσεις προς το Αγρίνιο όπως το πρόγραμμα για τη βοήθεια των απόρων του νομού όπου τάχθηκε ανοιχτά υπέρ της υλοποίησης του προγράμματος από την Περιφέρεια Δυτικής  Ελλάδος προκειμένου αυτό να μην υλοποιηθεί από τον Δήμο του Αγρινίου.
Η κόντρα μεταφέρθηκε και στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης όπου εκεί έχει χαθεί κάθε μέτρο.
Μάλιστα γνωστός παράγοντας της πόλης του Μεσολογγίου σε ανάρτηση του στο FB χαρακτηρίζει τον κ.Παπαναστασίου ως Μέρκελ της Αιτωλοακαρνανίας και συγχαίρει τον κ. Καραπάνο για την απάντηση του.
Και βέβαια η αποκόρυφωση των αντιδράσεων ειναι ότι ο δήμαρχος του Μεσολογγίου φέρνει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο την επόμενη Δευτέρα και μάλιστα ζητά να παρθεί και απόφαση.
(1. Συζήτηση – λήψη απόφασης σχετικά με δηλώσεις κ. Γεώργ. Παπαναστασίου (εισηγητής κ. Καραπάνος Νικ. – Δήμαρχος).)
Τώρα τι είδους απόφαση θα ζητήσει απο το δημοτικό συμβούλιο ο κ. Καραπάνος μόνο αυτός το γνωρίζει.
Ίδωμεν…