Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Kαραγκούνης στους ετεροδημοτες - μια νίκη του Σύριζα θα αποτελούσε στρατηγική καταστροφή για τη χώρα

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ

"Συνηθίζουμε να λέμε σε κάθε εκλογές ότι αυτές οι εκλογές είναι οι πιο κρίσιμες για την πορεία της χώρας. Όμως οι εκλογές  της Κυριακής δεν είναι σημαντικές για λόγους πολιτικής ρητορικής.
Αυτή τη στιγμή που μιλάμε αντίθετα με άλλες φορές που η κρισιμότητα των περιστάσεων μπορεί να ήταν ένα απλό σχήμα λόγου, οι πάντες κοιτάνε την Ελλάδα γιατί το αποτέλεσμα των εκλογών θα επηρεάσει άμεσα και δραστικά όχι μόνο την Ελλάδα, αλλά το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα.
Κάποιοι αυτό το ονομάζουν κινδυνολογία. Όμως δεν είναι κινδυνολογία, είναι η αλήθεια. Και η αλήθεια είναι συχνά επικίνδυνη.
Δεν έχει όμως κανείς παρά να ανοίξει όποια εφημερίδα επιθυμεί σήμερα σε όλο τον κόσμο, για να διαπιστώσει ότι όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά και στην Αμερική και στην Ασία το ελληνικό ζήτημα αποτελεί πρωτοσέλιδο.
Γιατί είναι ακριβώς αλήθεια ότι ο κίνδυνος είναι πραγματικός.
Και τους αφορά όλους. Ποιός είναι ο κίνδυνος?
Να αναιρέσουμε αυτό που κάποτε ο ιδρυτής μας Κωνσταντίνος Καραμανλής συνόψισε με μια φράση ως το στρατηγικό στοίχημα της Ελλάδος για το παρόν και το μέλλον, δηλαδή ότι ανήκουμε στη δύση και πολιτικά και στρατιωτικά και οικονομικά.
Με την έννοια αυτή, μια νίκη του Σύριζα θα αποτελούσε στρατηγική καταστροφή για τη χώρα και γι αυτό ακριβώς πιστεύω ότι κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί.
Η Ελλάδα δεν θα γίνει Βενεζουέλα αλλά θα συνεχίζει έστω και με κόστος μια πορεία η οποία εξασφαλίζει το μέλλον της.
Γι αυτό το λόγο η Νέα Δημοκρατία αποτελεί εθνική ανάγκη να αναδειχθεί νικήτρια των εκλογών της Κυριακής και δεν έχω καμία αμφιβολία, ότι η δική μας πλειοψηφία, η οποία είναι ιστορικά μια  σιωπηλή πλειοψηφία, η πλειοψηφία δηλαδή των ανθρώπων που δουλεύουν και δίνουν ζωή στην πατρίδα , η δική σας πλειοψηφία."