Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Περιοδεία Π. Σιδηρά σε Λεπενού-Κεχρινιά

Συνεχίζοντας τις περιοδείες της η υποψηφία βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Παράταξη κα. Πηνελόπη Σιδηρά επισκέφθηκε σήμερα τη Λεπενού και την Κεχρινιά Αμφιλοχίας, όπου και συναντήθηκε με κατοίκους, ανταλλάσσοντας μαζί τους απόψεις γύρω απ’ την πολιτική επικαιρότητα, αλλά και σε ότι αφορά την γεωργοκτηνοτροφική παραγωγή, που αποτελεί τη βάση της οικονομίας στις περιοχές αυτές.
Η κα. Σιδηρά είχε την ευκαιρία να εξηγήσει στους κατοίκους, που την υποδέχθηκαν με ιδιαίτερα φιλική διάθεση, τις αλλαγές που επιφέρει η νέα ΚΑΠ και τις ευκαιρίες που υπάρχουν πλέον, καθώς για πρώτη φορά η χώρα διαθέτει για ουσιαστικές παρεμβάσεις και για την υλοποίηση προγραμμάτων και δράσεων αγροτικού εκσυγχρονισμού και ανάπτυξης, πόρους που, όπως με έμφαση επεσήμανε, «θα ήταν ολέθριο για τους αγρότες να επιτρέψουμε να χαθούν, ρισκάροντας στην κάλπη την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας».
Πιο αναλυτικά, η κα. Σιδηρά δήλωσε:


«Το ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Παράταξη, συνεχίζοντας τη μεγάλη παράδοση που έχει στην υπεράσπιση των συμφερόντων των αγροτών, αγωνίστηκε για να εξασφαλιστούν 20 δις ευρώ, τα οποία και προορίζονται για στενευμένες παρεμβάσεις που σταδιακά θα διορθώσουν τα κακώς κείμενα που απασχολούν σήμερα τον αγρότη. Είμαι απολύτως πεπεισμένη -και αυτό το μήνυμα εισέπραξα και σήμερα εδώ, μιλώντας με παραγωγούς- ότι οι αγρότες δεν θα παίξουν στα ζάρια ούτε τις επιδοτήσεις ούτε τα έργα υποδομής ή τα προγράμματα ενίσχυσης που έχουμε κατοχυρώσει. Φυσικά, ούτε το μέλλον της χώρας και των παιδιών μας. Την Κυριακή ψηφίζουμε σταθερότητα, αξιοπιστία, πρόοδο».
Ειδικότερα κατά την επίσκεψή της στην Κεχρινιά, ένα από τα κυρίαρχα θέματα στις εκεί συζητήσεις, ήταν η επικείμενη ολοκλήρωση της μεγάλης επένδυσης της ΑΜΦΙΓΑΛ και οι προοπτικές που διανοίγονται για τον τόπο.
Η κα. Σιδηρά σχολίασε:

«Το παράδειγμα της ΑΜΦΙΓΑΛ, μιας τεράστιας σημασίας για την Αιτωλοακαρνανία επένδυσης, η οποία μάλιστα υλοποιήθηκε εν μέσω πρωτοφανούς για τη χώρα κρίσης, δείχνει ότι πράγματι ο πρωτογενής τομέας είναι αυτός που μπορεί να μας βγάλει απ’ τα αδιέξοδα. Αρκεί να υπάρχει όραμα, συνεργασία, διάθεση ουσιαστικής προσφοράς. Οι κάτοικοι της περιοχής, οι κτηνοτρόφοι της Αιτωλοακαρνανίας, το έχουν καταλάβει. Ελπίζω να μπορέσουν να το αντιληφθούν και όλοι εκείνοι που μόνο υπονομευτικά τέτοιων ενεργειών έχουν μάθει να λειτουργούν, μη έχοντας κάτι οι ίδιοι να επιδείξουν».