Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Η κυβέρνηση που θα προκύψει από την συμφωνία Τσίπρα - Καμμένου - Τα ονόματα φαβορί

Μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας να έχει δεσμευθεί για ολιγομελές κυβερνητικό σχήμα, όμως οι περιστάσεις αλλά και η συνεργασία με τον Πάνο Καμμένο τον οδηγούν σε αναθεώρηση όπως όλα δείχνουν.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, όσον αφορά στο οικονομικό επιτελείο, ο Γιάννης Δραγασάκης θα είναι ο γενικός συντονιστής στα θέματα οικονομίας και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και ο κύριος εκπρόσωπος της Ελλάδας στις διαπραγματεύσεις για το χρέος.
Μαζί του θα είναι πιθανότατα ο Γιώργος Σταθάκης στο υπουργείο Ανάπτυξης, ο Βαρουφάκης στο υπουργείο Οικονομικών όπως και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ενώ δεν αποκλείεται και ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, όπως έχει γράψει εδώ και ημέρες το newsit.

Για το υπουργείο Αμυνας, πολλά ακούγονται και μάλιστα ίσως να παζαρευθεί από τους ΑΝΕΛ αφού ο Πάνος Καμμένος φέρεται να θέλει το συγκεκριμένο υπουργείο.


Για το υπουργείο Δικαιοσύνης δεν αποκλείεται η Ζωή Κωνσταντοπούλου, αλλά δεν αποκλείεται να είναι και πρόσωπο το οποίο να έχει εμπειρία πολλών ετών στον χώρο αυτό ιδιαίτερα στο σωφρονιστικό σύστημα.

Για το υπουργείο Εξωτερικών, ακούγεται η Νάντια Βαλαβάνη αλλά και ο Νίκος Κοτζιάς

Στο υπουργείο Παιδείας, τρία ονόματα έχουν ακουστεί: Του Κωνσταντίνου Τσουκαλά, της Θεανώς Φωτίου και του Τάσου Κουράκη.

Για το υπουργείο Υγείας θα ανατεθεί πιθανότατα στον Παναγιώτη Κουρουπλή, ενώ για το Εσωτερικών ακούγεται έντονα το όνομα του Κώστα Πουλάκη

Για το νευραλγικό υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, υπάρχει ενδιαφέρον και από τους ΑΝΕΛ, ωστόσο, από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ "παίζουν" τα ονόματα των Γιάννη Πανούση και Δημήτρη Τσουκαλά.

Ειδικό υφυπουργείο για την μετανάστευση είναι πιθανό να ιδρυθεί με επικεφαλής τηνΑναστασία Χριστοδουλοπούλου. 
newsit.gr