Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Δ. Παπαδημούλης: Στην Ελλάδα την Κυριακή άνοιξε παράθυρο ελπίδας για τους ευρωπαϊκούς λαούς

• Σκληρή επίθεση του Βαυαρού Χριστιανοδημοκράτη και Προέδρου του ΕΛΚ κ. Βέμπερ εναντίον της ετυμηγορίας του ελληνικού λαού και της νέας ελληνικής κυβέρνησης.
• Δ. Παπαδημούλης: «Σταματήστε την κινδυνολογία και διαστρέβλωση των θέσεων της ελληνικής κυβέρνησης - Κατανοώ
τη πικρία σας για την ήττα του κ. Σαμαρά, αλλά οφείλετε να σέβεστε τη Δημοκρατία».
Σκληρή αντιπαράθεση σήμερα στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με αφορμή συζήτηση για το επενδυτικό ταμείο που θα προωθήσει το «Πακέτο Γιούνκερ».
Ο Γερμανός Χριστιανοδημοκράτης Μάνφρεντ Βέμπερ, Πρόεδρος του ΕΛΚ αφιέρωσε όλο σχεδόν το χρόνο της ομιλίας του όχι στο Πακέτο Γιούνκερ, αλλά σε μια κατά μέτωπο επίθεση εναντίον της ετυμηγορίας του ελληνικού λαού και της νέας ελληνικής κυβέρνησης.
Στο Πρόεδρο του ΕΛΚ, απάντησε εκ μέρους της Ευρωομάδας της Αριστεράς, ο Αντιπρόεδρος του ΕΚ και Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης λέγοντας τα εξής:
Δημ. Παπαδημούλης:

«Κύριε Βέμπερ, καταλαβαίνω την πικρία σας γιατί έχασε ο φίλος σας, ο κύριος Σαμαράς τις εκλογές στην Ελλάδα. Αλλά αυτό είναι η Δημοκρατία. Σας συμβουλεύω να αφήσετε την κινδυνολογία και τη διαστρέβλωση των θέσεων της ελληνικής κυβέρνησης. Οι Έλληνες πολίτες ψήφισαν εναντίον μιας καταστροφικής, μονομερούς λιτότητας που έφερε τεράστια ύφεση, τεράστια ανεργία, τεράστια φτώχεια και άδικη κατανομή των βαρών, γιατί οι πλούσιοι φίλοι σας στην Ελλάδα, με ευθύνη των πολιτικών σας φίλων, δεν πληρώνουν φόρους. Και αυτό -το τέλος μιας μονόπλευρης λιτότητας, είναι ελπίδα για όλη την Ευρώπη.
Είναι πλέον ώρα, όπως ο κύριος Ντράγκι είπε "θα κάνω whatever it takes" για να προστατεύσω το ευρώ, και η Κομισιόν και το Συμβούλιο να κάνουν "whatever it takes" για να ενισχύσουν επιτέλους τις επενδύσεις και την ανάπτυξη στη θέση της καταστροφικής λιτότητας. Ενισχύοντας και με δημόσιους πόρους το ανεπαρκές πακέτο Γιούνκερ. Και με συμβολή των κρατών-μελών και του Συμβουλίου. Και με κριτήρια κατανομής των επενδύσεων -όπου οι επενδύσεις να πάνε στις χώρες που υποφέρουν από μεγαλύτερη αποεπένδυση, από μεγαλύτερη ανεργία, από μεγαλύτερη φτώχεια.
Αυτό που έγινε στην Ελλάδα την Κυριακή, και ευτυχώς, το σέβεται και η Κομισιόν και το Συμβούλιο, σε αντίθεση με τον κύριο Βέμπερ, ανοίγει ένα παράθυρο ελπίδας για τους ευρωπαϊκούς λαούς. Σας ευχαριστώ».

Στη συνέχεια, ο Μπερντ Λούκε, από το κόμμα των Ευρωσκεπτικιστών Alternative fur Deutschland (AFD), έθεσε την εξής ερώτηση στον Δ. Παπαδημούλη:
«Κύριε Παπαδημούλη, ο κύριος Βέμπερ, είπε ότι η Ελλάδα βρήκε αλληλεγγύη στην Ευρώπη ενώ εσείς ότι ο Ευρωπαϊκός λαός υπέστη τα δεινά της λιτότητας, ότι η ανεργία έχει φτάσει σε απίστευτα ύψη, ότι η αλληλεγγύη της Ευρωζώνης κυρίως ωφέλησε τους πιστωτές και τις τράπεζες;»
Και έλαβε την εξής απάντηση:
Δημ. Παπαδημούλης: «Οι Έλληνες πολίτες τιμώρησαν τους υπεύθυνους για την κυβερνητική πολιτική που περιγράψατε, τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Αλλά η λύση κύριε Λούκε, δεν είναι η επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή, όπως εσείς προτείνετε, γιατί τότε, εκτός των άλλων θα χάσουν τα χρήματά τους και οι Γερμανοί φορολογούμενοι. Η λύση είναι μια στροφή και της Ελλάδας και όλης της Ευρωζώνης στην ανάπτυξη, με Δικαιοσύνη και με μεγάλες μεταρρυθμίσεις εναντίον του πελατειακού κράτους, της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς, που επί 40 χρόνια, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έφτιαξαν στην Ελλάδα».