Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

ΒΙΝΤΕΟ - Στο λιμάνι της Πάτρας έφτασε το Europa Cruise

Χαμόγελα ευτυχίας και ανακούφισης για την επιστροφή στα πάτρια εδάφη για την οικογένεια Κατσαρού. Εννέα Πατρινοί και έξι αλλοδαποί είναι οι διασωθέντες του μοιραίου πλοίου  «Norman Atlantic», που μετέφερε το Europa Cruise.
Κατέπλευσε στο λιμάνι της Πάτρας το Europa Cruise, με τους διασωθέντες από την ναυτική τραγωδία του «Norman Atlantic», στην Αδριατική. Σε λίγα λεπτά αναμένεται η διαδικασία αποβίβασης.
Έξω από το καράβι βρίσκονται ασθενοφόρα που περιμένουν και παραλάβουν τους διασωθέντες.
Στην αίθουσα υποδοχής βρίσκονται ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών στο Ρίο.
Έξω από το λιμάνι της Πάτρας βρίσκεται το Europa Cruise, το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο που μεταφέρει διασωθέντες από το μοιραίο «Norman Atlantic». Από λεπτό σε λεπτό αναμένεται να δέσει και να ξεκινήσει η αποβίβαση των επιβατών.
Ανάμεσα στους διασωθέντες βρίσκονται και 25 Πατρινοί, μεταξύ των οποίων και οι δυο ανήλικοι γιοι 12 και 16 ετών αντίστοιχα του Καθηγητή Μαιευτικής Γυναικολογίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών στο Ρίο, Γιώργου Αντωνάκη. Η σύζυγος του θα μεταφερθεί C-130 στην Ελλάδα μαζί με διασωθέντες από την Ιταλία, ενώ ο ίδιος όπως έγραψε πρώτο το patratora.gr, αργά χθες το απόγευμα επικοινώνησε με συγγενικά του πρόσωπα, ενημερώνοντας πως μεταφέρετε στην Ιταλία με σκάφος του πολεμικού Ναυτικού.
Ιδιαίτερη κινητικότητα καταγράφεται αυτή την ώρα στο νέο λιμάνι της Πάτρας, ενόψει της άφιξης του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίο Europa Cruise, το οποίο μεταφέρει διασωθέντες από το μοιραίο «Norman Atlantic». Ανάμεσα τους και 25 Πατρινοί επιβάτες που έζησαν τον εφιάλτη από τα ξημερώματα της Κυριακής, οπότε και ξέσπασε η πυρκαγιά στο γκαράζ του πλοίου,  ανοιχτά της Κέρκυρας.
Στο πλαίσιο ετοιμότητας υποδοχής των διασωθέντων, στο χώρο βρίσκονται ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών «Παναγία Βοήθεια» στο Ρίο, δυο ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.
Επιπλέον έχει στηθεί μπουφές με ζεστά ροφήματα, κρύα σάντουιτς κλπ προκειμένου να προσφερθούν στους ταλαιπωρημένους επιβαίνοντες του φλεγόμενου πλοίου.
Στην αίθουσα αφίξεων αυτή την ώρα βρίσκονται ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας Βασίλης Χατζηλάμρου, ο Διοικητής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών στο Ρίο Χαράλαμπος Μπονάνος, η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας Άννα Μαστοράκου, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας Σταύρος Τσεκούρας, εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του Οργανισμού Λιμένος Πατρών, ενώ αναμένεται ο Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Περιφέρειας Γιώργος Διδασκάλου και ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης.
Νωρίτερα το Europa Cruise, κατέπλευσε στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, αποβιβάζοντας περίπου 31 διασωθέντες και συνέχισε το ταξίδι του για τον τελικό του προορισμό το Λιμάνι της Πάτρας.
Υπενθυμίζουμε πως ήταν το πρώτο Ελληνικό πλοίο που έφτασε στο σημείο του ναυαγίου, στο οποίο βρήκαν «καταφύγιο» οι πρώτοι διασωθέντες. Επέστρεφε από την Ιταλία και η τραγική είδηση εκδήλωσης πυρκαγιάς στο «Norman Atlantic», το παρέκκλινε από την πορεία του, προκειμένου να συμβάλλει στην επιχείρηση διάσωσης των επιβατών.

patratora.gr/