Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Τα ψηφοδέλτια της ΝΔ: Ποιοι ανεξάρτητοι βουλευτές θα συμπεριληφθούν


Ήδη από καιρό πριν είχε συγκροτηθεί ειδική ομάδα για τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων η οποία αποτελείται από ...μπαρουτοκαπνισμενα γαλάζια στελέχη που ΄γνωρίζουν όλη την ανθρωπογεωγραφία της γαλάζιας παράταξης.

Οι συνεδριάσεις ήταν σχεδόν καθημερινές και σε αυτές, εκτός από τον γραμματέα Α. Παπαμιμίκο, συμμετέχουν ο Λ. Ζαγορίτης, ο Μ. Δασκαλάκης, ο Γ. Κουμουτσάκος, ο Π. Γεωργιάδης, ο Δ. Μαραβέλιας, ο Μ. Αγγελάκας, ο Γ. Λουλουδάκης και ο Δ. Καλογερόπουλος.

Α' Αθήνας: Μετά τη φυγή του Δημήτρη Αβραμόπουλου και του Πρ. Παυλόπουλου ο οποίος δήλωσε ότι δεν θα είναι υποψήφιος αλλά και την επιστροφή της Ντόρας Μπακογιάννη η συγκεκιρμένη περιφέρεια αποκτά μεγάλο ενδιαφέρον καθώς θα κονταροχτυπηθούν κορυφαία στελέχη του κόμματος όπως η Ολγα Κεφαλογιάννη, ο Ν. Κακλαμάμανης και ο Β. Κικίλιας και η Φ. Πιπιλή. Στις λίστες θα είναι και οι πρόσφατα νεοεισερχόντες στη Βουλή Αλ. Μωραϊτάκης και Θ. Πλεύρης. Ενώ ακούγεται και το όνομα του Δ. Κωσταντάρα ενώ από την ΟΝΝΕΔ θα είναι υποψήφιος ο Β. Αξιώτης.Β' Αθήνας: Στις λίστες θα είναι όλοι οι νυν βουλευτές και υπουργοί όπως ο Κ. Μητσοτάκης, ο Κ. Χατζηδάκης, ο Μ. Βαρβιτσιώτης, Α. Γεωργιάδης,η Σ. Βούλτεψη, ο Γ. Γιακουμάτος, η Κ. Παπακώστα, ο Ευ. Μεϊμαράκης, ο Π. Παναγιωτόπουλος, ο Αργ. Ντινόπουλος, αλλά και οι Άν. Καραμανλή και Τ. Ιακωβίδου. Ενώ στην δύσκολη εξίσωση προστίθενται και ο Ν. Δένδιας, Γ. Μιχελάκης, Γ. Κουμουτσάκος και Άννα Ασημακοπούλου.
Υπόλοιπο Αττικής:Εκεί θα κατεβούν οι Μ. Βορίδης, Γ. Βλάχος, Γ. Μαρτίνου και Θ. Μπούρας. Ενώ πρόσωπο που θα δώσει το μήνυμα της ανανέωσης πρόκιεται να είναι ο Γ. Κώτσηρας, που ήταν και υποψήφιος ευρωβουλευτής, αλλά και η Κ. Καβέτσου με τον Δ. Φελέκη. 

Α' Πειραιά: Σκληρή αναμένεται η μάχη ανάμεσα στο δύδυμο του Κ. Κατσαφάδου και του Κών/νο Αρβανιτόπουλου. Ενώ υποψήφια θα είναι και η Ζ. Ρούσσου.

Β΄Πειραιά: Υποψήφιοι θα είναι οι Γιάννης Τραγάκης, Τάσος Νεράντζης και ο στενός φίλος του πρωθυπουργού Φαήλος Κρανιδιώτης, καθώς και η νεαρή Ελένη Κριτσιδήμα. 

Περιφέρεια:

Α΄Θεσσαλονίκης: Εκεί εκλέγεται χωρίς σταυρό ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. Ενώ εκ νέου υποψήφιοι θα είναι ο Γ. Ορφανός, οι Κ. Γκιουλέκας, ο Στ. Καλαφάτης (ήταν υποψήφιος δήμαρχος) και Ε. Ράπτη, ο Γ. Ιωαννίδης, ο Δ. Πανοζάχος, ο πρ. γ.γ. Δημοσίων Έργων Στρ. Σιμόπουλος, αλλά και ο Π. Κοκκόρης. Στις νέες υποψηφιότητες συμπεριλαμβάνεται η δικηγόρος Α. Ευθυμίου.

Β' Θεσσαλονίκης: θα είναι υποψήφιοι ο Θ. Καράογλου και ο Σαβ. Αναστασιάδης, ο στενός φίλος του πρωθυπουργού και πρώην γενικός γραμματέας Συντονισμού, Δ. Βαρτζόπουλος, Στη λίστα και ο Γ. Καγιάς, ο σύμβουλος του Απ. Τζιτζικώστα, Γ. Ταχματζίδης.

Aρκαδία: Υποψήφιος και πάλι πρόκεται να είναι ο νυν βουλευτής και πρώην υπουργός Α. Λυκουρέντζος τον οποίο πρόκειται να πλαισιώσουν ο πρώην Γ.Γ. Επικοινωνίας Γ. Παναγιωτόπουλος, ο νεαρός γιατρός Κ. Βλάσσης, η κόρη του Π. Τατούλη, Εύη, και ο Μαρίνος Τσίρμπας

Αιτωλοακαρνανία: Μάχη πρόκειται να δοθεί στη συγκεκριμένη περιφέρεια καθώς η κόντρα θα είναι σκληρή ανάμεσα στους δύο νυν βουλυετές Μ. Σιαλμά και Κ. Καραγκούνη, οι οποίοι θα πλαισιωθούν από τον πρώτο σε σταυρούς περιφερειακό σύμβουλο Ν. Φαρμάκη.

Άρτα: Πέρα του πρώην υπουργού και νυν βουλευτή Γ. Στύλιο, θα είναι και πάλι υποψήφιος ο Κ. Παπαζιώζος, η δικηγόρος Ευ. Καραμπίνα, ο Γ. Παπαβασιλείου ενώ νέο πρόσωπο θα είναι ο περιφερειακός σύμβουλος Ντ. Παπαδημητρίου.

Αχαΐα: Μεγάλο φαβορί θεωρείται ο νυν βουλευτής Θ. Νταβλούρος στις «γαλάζιες» λίστες πρόκειται να συμπεριληφθεί και ο ανεξάρτητος βουλευτής Γ. Νταβρης ο οποίος στήριξε την υποψηφιότητα του Στ. Δήμα και εκ νέου υποψήφια θα είναι η υποψήφια ευρωβουλευτής Ν. Ράγιου. Ενώ νέο πρόσωπο στο ψηφοδέλτιο θα είναι και ο υποψήφιος περιφερειάρχης Ανδ. Κατσανιώτης ενώ από την νεολαία ακούγεται το όνομα υπεύθυνου Αυτοδιοίκησης της ΝΔ Βασίλη Σιαδήμα.

Βοιωτία: Σκληρή αναμένεται η μάχη ανάμεσα στον Γ. Καράμπελα και τον Ανδ. Κουτσούμπα ενώ και πάλι υποψήφιος θα είναι ο πρ. Υπουργός Ευ. Μπασιάκος.

Δωδεκάνησα: Στους δυο νυν βουλευτές Β. Υψηλάντη και Μ. Κόνσολας αναμένεται να προστεθεί και η ανεξάρτητη βουλευτής Μ. Ιατρίδη η οποία ψήφισε υπερ της υποψηφιότητας του Στ. Δήμα. Ενώ και πάλι υποψήφιος θα είναι ο Γ. Παππάς.

Έβρος: Στους δύο νυν υπουργούς και βουλευτές Ακ. Γεροντόπουλο και Αλ. Δεμερτζόπουλο νέα πρόσωπα στο ψηφοδέλτιο του νόμου πρόκειται να είναι ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Αν. Δημοσχάκης και ο Νίκος Βαβειάδης δημοτικός σύμβουλος Αθήνας ο οποίος όμως έλκει την καταγωγή του από την περιοχή έχοντας ισχυρά ερείσματα. 

Εύβοια: Ομηρική μάχη αναμένεται να δοθεί και στο συγκεκριμένο νομό μεταξύ του Σ. Κεδίκογλο και του Κ. Μαρκόπουλου ( οποίος στις προηγούμενες εκλογές είχε κατέλθει με τους ΑΝΕΛ).

Ημαθία: Πέρα από τους νυν βουλευτές Λ. Τσαβδαρίδη, Απ. Βεζυρόπουλο και Γ. Μπατσαρά στο ψηφοδέλτιο ενδέχεται να προστεθεί και ο ανεξάρτητος βουλευτής Κ. Γιοβανόπουλος.

Ηράκλειο: Εκτός του Μ. Συνετάκη πρόκειται να είναι εκ νέου υποψήφιος ο ευρωβουλευτής Μ. Κεφαλογιάννης ενώ τη θέση του Γ. Δεικτάκη αναμένται να πάρει ο γιός του Νίκος.

Ιωάννινα: Στο νομό της Ηπείρου πρόκειται να δοθεί μάχη για την πρωτιά ανάμεσα στον υπουργό Πολιτιμσού Κ. Τασούλα και τον Μ. Καλογιάννη.

Καρδίτσα: Στο γαλάζιο ψηφοδέλτιο του νομού εκ νέου υποψήφιοι θα είναι ο Κ. Τσιάρας, ο Σπ. Ταλιαδούρος, η Ασημίνα Σκόνδρα και ο Γ. Αναγνωστόπουλος ενώ δυνατά στη μάχη της έδρας πρόκιεται να μπει ο νεοεισελθών Κ. Πάσχος πρ. διευθυντής Αυτοδιοίκησης της ΝΔ επί προεδρίας Κ. Καραμανλή.

Κέρκυρα: Μετά τη φυγή του Ν. Δένδια για τη Β' Αθήνας η μάχη για την έδρα πρόκειται να δοθεί ανάμεσα στον Στ. Γκίκα και στον στενό πρωθυπουργικό σύμβουλο Δ. Δαββέτα.

Κιλκίς: Εκτός του Γ. Γεωργαντά και του Σ. Τσιτουρίδη το ψηφοδέλτιο πρόκειται να πλαισιώσει ο καρδιοχειρουργός Ν. Σαχπεκίδης και ο Κ. Γιαννόπουλος.

Κοζάνη: Μια επιστροφή αναμένεται και σε αυτό το νομό πρόκειται για τον ανεξάρτητο βουλευτή Γ. Κασαπίδη ο οποίος ήρθε πρώτος σε σταυρούς το Μάιο του 2012 και πρόκειται να δώσει σκληρή μάχη με τον υπουργό και νυν βουλευτή Μιχ. Παπαδόπουλο.

Κορινθία: Σκληρη αναμένεται η μαχη και στο συγκεκριμένο νομό ανάμεσα στους τρεις νυν βουλευτές Ν. Ταγαρά, Χρ. Δήμα (γιό του Στ. Δήμα) και τον Κ. Κόλλια.

Κυκλάδες: Φαβορί για την έδρα θεωρείται ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης ωστόσο εκ νέου υποψήφιος θα είναι ο επιχειρηματίας Γ. Βακόνδιος.

Λακωνία: Μάχη θα δώσουν ο Θ. Δαβάκης και η Φ. Πατριανάκου ενώ ακούγεται για μια θέση στο ψηφοδέλτιο και το όνομα του πρ. δημάρχου Σπάρτης Στ. Αργειτάκου.

Λάρισα: Εκτός των δυο βουλευτών Μ. Χαρακόπουλο και Χρ. Κέλλα νέο πρόσωπο πρόκειται να είναι ο πρ. δήμαρχος Κ. Τζανακούλης.

Λέσβο: Εκτός του Π. Βογιατζή στο συγκεκριμένο νομό υποψήφιος πρόκειται να είναι και ο υπουργός Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου.

Μεσσηνία: Στον τόπο καταγωγής του Αντώνη Σαμαρά εκ νέου υποψήφιοι θα είναι ο Γ. Λαμπρόπουλος, ο Δ. Σαμπαζιώτης και ο Μ. Χρυσομαλλης.

Πέλλα: δυνατά θα κονταροχτυπηθούν στο συγκεριμένο νομό ο Γ. Καρασμάνης, ο Δ. Τζαμζτής και ο Δ. Σταμενίτης.
Σάμος: Νέο πρόσωπος στο συγκεκριμένο νομό αναμένεται να είναι ο υποψήφιος ευρωβουλευτής και καρδιοχειρούργος Δ. Στεφανάδης στην περίπτωση που δεν είναι υποψήφιος στην Α' Αθήνας.

Σέρρες: Πρόσωπο που αλλάζει τα δεδομένα στο νομό είναι ο Κώστας Καραμανλή του Αχιλλέα που πρόκειται να δώσει μάχη απέναντι στο Θ. Λεονταρίδη, τη Φ. Αραπατζή και τον Μ. Βλάχβεη.

Φθιώτιδα: Μάχη θα δοθεί, καθώς είναι πιθανόν να εκλεγεί ένας βουλευτής. Στις λίστες θα είναι ο αναπληρωτής υπ. Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρας, και οι νυν βουλευτές Κ. Κουτσογιαννακόπουλος, Ελ. Μακρή και Δ. Μπριάνης. 

Φωκίδα:εκτός από τη βουλευτή Ασπ. Μανδρέκα, θα είναι εκ νέου υποψήφιος ο πρ. υποδιοικητής του ΙΚΑ Κώστας Παπαθανασίου, ενώ το ψηφοδέλτιο θα πλαισιώσει και ο πολλά υποσχόμενος Κ. Χαλιορής.

Χίο: Εκτός από τη βουλή Μ. Σόδη στο νησί του Βορείου αιγαίου πρόκειται να μετακομίσει από την Α΄Αθήνας ο Ν. Μηταράκης.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΟΔΩΡΗΣ ΔΑΦΕΡΜΟΣ


newsit.gr