Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Νίκος Δένδιας - Με γεγονότα, με χειροπιαστά αποτελέσματα και χάρη στο εξαιρετικό έμψυχο δυναμικό του, το Πολεμικό Ναυτικό δίνει την δική του απάντηση στις προκλήσεις των καιρών

Το 2014 είναι ένα έτος-σταθμός για το Πολεμικό Ναυτικό και τις Ένοπλες Δυνάμεις. Ύστερα από τις συντονισμένες κινήσεις της πολιτικής και της στρατιωτικής ηγεσίας, η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά απέδειξε ότι διαθέτει τη βούληση και το σθένος να προχωρεί σε μεταρρυθμίσεις, να λύνει Γόρδιους Δεσμούς που χρονίζουν και να θεραπεύει καρκινώματα, επί των οποίων κανείς άλλος δεν τόλμησε να κάνει τομές.

Στην περίπτωση των υποβρυχίων πρέπει να κάνω ειδική αναφορά και στους εργαζομένους των ναυπηγείων, οι οποίοι επέδειξαν επαγγελματισμό και αφοσίωση στον εθνικό σκοπό, για τον οποίο το Πολεμικό Ναυτικό ανέλαβε την ολοκλήρωση αυτού του έργου.
Με γεγονότα, με χειροπιαστά αποτελέσματα και χάρη στο εξαιρετικό έμψυχο δυναμικό του, το Πολεμικό Ναυτικό δίνει την δική του απάντηση στις προκλήσεις των καιρών. 

Αυτό είναι το βέλτιστο παράδειγμα που αντλούμε από τις Ένοπλες Δυνάμεις, για να ξεπεράσουμε κάθε δίλημμα και κάθε κρίση: Σκληρή δουλειά, εθνική συνεννόηση, πίστη σε ρεαλιστικούς στόχους.
Σήμερα, μπορούμε να είμαστε πλέον περισσότερο αισιόδοξοι για ένα καλύτερο μέλλον, με πλήρη σεβασμό στη διαφάνεια και στην ανάγκη χρηστής διαχείρισης των χρημάτων των Ελλήνων φορολογουμένων, που με το υστέρημά τους εν μέσω οικονομικής κρίσης στήριξαν και στηρίζουν τις Ένοπλες Δυνάμεις.

(Δήλωση μετά την επίσκεψη στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας και στο Αρχηγείο του Στόλου και την επίσκεψη επίσης στη βάση ναυπηγοεπισκευαστικών εργασιών, στο υποβρύχιο «Παπανικολής», την πυραυλάκατο «Δανιόλος» και την φρεγάτα «Σπέτσαι»).