Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

Νίκος Δένδιας - Η Ελλάδα είναι απολύτως αποφασισμένη να προασπίσει τόσο την εθνική της κυριαρχία όσο και την εθνική της αξιοπρέπεια


«Αυτό το οποίο διαπιστώνω είναι το εξαιρετικά υψηλό φρόνημα των φρουρών της πατρίδας μας σε αυτή την εξαιρετικά σημαντική περιοχή. Είναι σίγουρο ότι γνωρίζετε το πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος του Καστελλόριζου για την πατρίδα μας και άρα πόσο σημαντικός είναι ο δικός σας ρόλος, των φυλάκων αυτής της περιοχής για την Ελλάδα.
Και καταλαβαίνω ότι εσείς όλοι εδώ, κάνετε κάτι που είναι περισσότερο από ό,τι κάνουμε όλοι εμείς. Και θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι η ελληνική κοινωνία στο σύνολό της, η Κυβέρνηση, ο Πρωθυπουργός, το αντιλαμβάνονται απολύτως.

Θα ήθελα να πω και κάτι για τους γείτονές μας: Η Ελλάδα επιθυμεί να έχει σχέση ειρήνης και φιλίας με όλους τους λαούς. Επίσης όμως είναι απολύτως αποφασισμένη να προασπίσει τόσο την εθνική της κυριαρχία όσο και την εθνική της αξιοπρέπεια.
Κι εσείς, εδώ στο Καστελόριζο, είστε η ζώσα απόδειξη αυτής της απόφασης της Πατρίδας.
Σας ευχαριστώ από καρδιάς για το μεγάλο έργο το οποίο επιτελείτε».
Χαιρετισμός στις γυναίκες και στους άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούν στη ΔΑΝ Μεγίστης στο πλαίσιο της επίσκεψης σε Καστελλόριζο, Στρογγύλη, Ρω.