Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Νίκος Καραπάνος: Ξεκινά η προσπάθεια για την ουσιαστική ανάπτυξη του παραλιακού μετώπου στο Μεσολόγγι

Με τον Υπουργό Ναυτιλίας, Μ. Βαρβιτσιώτη συναντήθηκε ο δήμαρχος Μεσολογγίου
  
Θέματα που άπτονται της αρμοδιότητας του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής συζήτησε ο δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, Νίκος Καραπάνος με τον Υπουργό, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, στο γραφείο του τελευταίου στον Πειραιά.
Ο δήμαρχος Μεσολογγίου έθεσε στον κ. Βαρβιτσιώτη το θέμα της αξιοποίησης του παραλιακού μετώπου του Μεσολογγίου, την κατάσταση με τη Μαρίνα Μεσολογγίου και τις ενέργειες που θα πρέπει να γίνουν για να εξασφαλιστεί χρηματοδότηση για τη διάνοιξη του διαύλου στο λιμάνι Μεσολογγίου.
«Είχα τη δυνατότητα να συζητήσω και να εκθέσω στον υπουργό Ναυτιλίας μια σειρά από κρίσιμα ζητήματα που αφορούν το παραλιακό μέτωπο του Μεσολογγίου.
Θεωρώ ότι η συζήτηση ήταν εποικοδομητική και μπήκαν οι βάσεις για να λυθούν προβλήματα χρόνων που αποτελούν κυριολεκτικά τροχοπέδη στην αναπτυξιακή πορεία του τόπου μας. Ο κ. Βαρβιτσιώτης κατανόησε, ότι το Μεσολόγγι, κυριολεκτικά είναι όμηρος, του Λιμενικού Ταμείου και της Κτηματικής Εταιρείας.

Ταυτόχρονα, στο πλαίσιο της βελτίωσης των θαλάσσιων συγκοινωνιών που αποτελεί προτεραιότητα για την Κυβέρνηση έθεσα , στον κ. Βαρβιτσιώτη, το πάγιο αίτημα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης του Μεσολογγίου, με τα Ιόνια Νησιά, το οποίο, όμως,  για να υλοποιηθεί απαιτεί ως προαπαιτούμενο, τη διάνοιξη του διαύλου του λιμανιού.
Έτσι άμεσα και σε συνεργασία με τις συναρμόδιες υπηρεσίες θα ξεκινήσουν οι ενέργειες ώστε επιτέλους να δρομολογηθούν λύσεις στα χρόνια αυτά προβλήματα του Μεσολογγίου