Σάββατο, 21 Ιουνίου 2014

To ΠΑΣΟΚ για την ομιλία Τσίπρα

Από  το  Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ,  με αφορμή την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Κ.Ε.  του ΣΥΡΙΖΑ, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
Στις δημοτικές, περιφερειακές και ευρωπαϊκές εκλογές του Μαΐου, ο ΣΥΡΙΖΑ ηττήθηκε σε όλους τους στόχους του. Δεν διαταράχτηκε η πολιτική σταθερότητα, δεν προκλήθηκαν πρόωρες εκλογές, δεν ανέβασε τα ποσοστά του ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν υπήρξε ανατροπή.
Αντί λοιπόν ο κ. Τσίπρας να αρχίσει σήμερα από αυτή τη διαπίστωση την ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματός του, προσπάθησε απεγνωσμένα να εμφανίσει την εικόνα μίας «δήθεν δυναμικής», που δεν υπάρχει.
Η γραμμή του είναι πάντα απελπιστικά ανεύθυνη, μονότονη και αδιέξοδη. Αγωνιά μην τυχόν και πάψει να υπάρχει το μνημόνιο, δεν μετέχει σε καμία πρωτοβουλία εθνικής συναίνεσης, συκοφαντεί τη χώρα διεθνώς. Αγωνιά μην τυχόν και η Βουλή εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Απευθύνεται δήθεν προς δυνάμεις που βρίσκονται στα αριστερά του, ενώ οι μόνες του συμμαχίες είναι οι συνομωσιολόγοι της ακροδεξιάς και οι τυχοδιώκτες που το παίζουν δήθεν αριστεροί.
Ο κ. Τσίπρας δεν έχει και δεν θα αποκτήσει στρατηγικό πλαίσιο.