Τρίτη, 17 Ιουνίου 2014

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Απ. Κατσιφάρα με τον Δήμαρχο Ανδρίτσαινας – Κρεστένων Δ. Μπαλιούκο

Για κρίσιμα ζητήματα που αφορούν στο Δήμο Ανδρίτσαινας – Κρεστένων και έχει αρμοδιότητα η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, συζήτησαν στη διάρκεια σύσκεψης ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας με τον Δήμαρχο Διονύσιο Μπαλιούκο.
Στη συνάντηση συμμετείχαν ο νεοεκλεγείς Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος και ο απερχόμενος Χαράλαμπος Καφύρας, οι Αντιπεριφερειάρχες Οικονομικών Παναγιώτης Πλατανιάς και Περιβάλλοντος και Υποδομών Νίκος Υφαντής, ο Γενικός Διευθυντής Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Δημήτρης Καραβίδας, καθώς και Διευθυντές της Π.Δ.Ε, αλλά και στελέχη του Δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων.
Κατά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε συζητήθηκαν θέματα, όπως αυτό της ελαστικοποίησης των διαδικασιών για παρεμβάσεις στον Αλφειό Ποταμό με την ψήφιση σχετικού νόμου, αλλά και τα έργα για την αντιπλημμυρική θωράκιση των περιοχών γύρω από τον ποταμό.

Επιπλέον, στο επίκεντρο τέθηκε και το πρόγραμμα Αποκαταστάσεων (Ταμείο Μολυβιάτη), αλλά και το μείζον ζήτημα που απασχολεί ολόκληρη την Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας, η διαχείριση των απορριμμάτων και το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει ο Δήμος.
Από την πλευρά τους τόσο ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας όσο και ο Δήμαρχος συμφώνησαν για την περαιτέρω άμεση και διαρκή συνεργασία των Υπηρεσιών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και των αντίστοιχων του Δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων.