Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

O Γ.Παπαναστασίου στην εφημερίδα "ΓΕΓΟΝΟΣ" για το Πάρκο

" τροπή που πήρε αυτό το ευαίσθητο έργο χρεώνεται άμεσα στην τακτική που ακολούθησε η δημοτική αρχή , μια τακτική που δεν χωρούσε η συμμετοχικότητα και η ενημέρωση του Αγρινιώτικου λαού".

Η ανάπλαση του Πάρκου ήταν και είναι ένα πάγιο αίτημα των Αγρινιωτών, γι’ αυτό ακριβώς και o συνδυασμός μας «Αγρίνιο Νέα αρχή-τόπος να ζεις» εμμένει στο ότι το Πάρκο πρέπει να αναπλαστεί, να αναβαθμιστεί η ποιότητα ζωής των δημοτών και να μπορούν να το απολαμβάνουν περισσότερο.
Δυστυχώς η πορεία που πήρε το έργο δεν μας ικανοποιεί διότι αντί να είναι ένα έργο το οποίο θα πανηγύριζαν όλοι οι Αγρινιώτες, έγινε ένα έργο που «διχάζει». Βέβαια για αυτό φέρει ευθύνη η σημερινή δημοτική αρχή για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε την υπόθεση αλλά και για τη διαδικασία που ακολουθήθηκε.
Η δημοτική αρχή δεν προχώρησε σε μια δημόσια παρουσίαση της μελέτης με την οποία θα λάμβανε χώρα μια πλήρη ενημέρωση επί των προβλεπομένων της μελέτης. Έτσι η τροπή που πήρε αυτό το ευαίσθητο έργο χρεώνεται άμεσα στην τακτική που ακολούθησε η δημοτική αρχή , μια τακτική που δεν χωρούσε η συμμετοχικότητα και η ενημέρωση του Αγρινιώτικου λαού.
Oι Αδελφοί Παπαστράτου αγόρασαν μια έκταση 54 στρεμμάτων και την διαμόρφωσαν να γίνει χώρος αναψυχής για τους κατοίκους του Αγρινίου. Σήμερα η έκταση αυτή ανήκει στον δήμο του Αγρινίου και θεωρώ πως έπρεπε να ερωτηθούν οι πολίτες να υπάρξει διαβούλευση με τους εμπλεκόμενους φορείς και όχι να γίνονται μελέτες της τελευταίας στιγμής και κυρίως να παρακάμπτουμε με τον έναν ή τον άλλον τρόπο τις νόμιμες διαδικασίες. Το πάρκο είναι σημείο αναφοράς για το Αγρίνιο και έπρεπε να τύχει καλύτερου σχεδιασμού με όραμα και συγκεκριμένο προγραμματισμό. Πλέον όπως αντιμετωπίστηκε και εξελίχθηκε αυτό το μεγάλο και ευαίσθητο έργο ως αυριανή δημοτική αρχή θέλοντας και μη θα αναμένουμε την απόφαση του ΣτΕ προκειμένου με πλήρη διαφάνεια και νομιμότητα το έργο να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί .Η απόφαση θα κρίνει αν και πόσο μπορούμε να παρέμβουμε στη μελέτη του έργου και μέλημα μας θα είναι η συνέχιση των εργασιών αφού όμως ενημερώσουμε τους πολίτες για το τι πρόκειται να υλοποιηθεί ώστε να απομακρυνθεί η σύγχυση που επικρατεί σήμερα.


διάλεξε ποιον θα ψηφίσεις!!