Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Μαρία Κουρκούνη - Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος

Ονομάζομαι Μαρία Κουρκούνη του Σπύρου. Γεννήθηκα και κατοικώ στο Αγρίνιο.

Είμαι πτυχιούχος του τμήματος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Οι μεταπτυχιακές σπουδές μου αφορούν στην ειδίκευση στη Διδακτική Γαλλικής Γλώσσας στο ΕΑΠ.

Εργάστηκα ως εκπαιδευτικός Γαλλικής Γλώσσας σε ιδιωτικό και δημόσιο φορέα έως τον Αύγουστο 2013. Από τον Σεπτέμβριο 2013 εργάζομαι στη Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Αιτωλ/νιας σε θέση διοικητικού υπαλλήλου.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίας μου στα σχολεία της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Αιτωλ/νιας υλοποίησα εκπαιδευτικά προγράμματα (πολιτιστικά, περιβαλλοντικά, θεατρικής αγωγής, EUROSCOLA) και μέσα από τη σχολική διδασκαλία του μαθήματος της Γαλλικής, πολλοί μαθητές συμμετείχαν με επιτυχία στις εξετάσεις του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας (Γυμνάσιο Νεοχωρίου, Λύκειο Νεοχωρίου, Γυμνάσιο Γουριάς) καθώς και στις εξετάσεις του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών (Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια «Παναγία Προυσιώτισσα»).

Ένα από τα πιο σημαντικά σημεία της καριέρας μου ήταν η συμμετοχή μου στην ίδρυση της Ένωσης Καθηγητών Γαλλικής Π.Ε. Ν. Αιτωλ/νιας στην οποίο διετέλεσα Πρόεδρος από το 2011 έως το 2013.


Όλα τα παραπάνω αποδεικνύουν την ενεργό κοινωνική και εκπαιδευτική μου δράση και κρίνω πλέον απαραίτητο να ενεργοποιηθώ  και πολιτικά συμμετέχοντας στις Περιφερειακές Εκλογές με τον συνδυασμό του Ανδρέα Κατσανιώτη «Μαζί να φτιάξουμε τον τόπο μας» και υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη τον Νεκτάριο Φαρμάκη.