Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Άρης Σπηλιωτόπουλος:Θεσμοί όπως το Εθνικό Θέατρο πρέπει να στηριχθούν, να προχωρήσουν σε δράσεις κοινωνικές –να υπάρχει το κοινωνικό θέατρο για τον ανήμπορο πολίτη

Ο Υποψήφιος Δημάρχος Αθηναίων Άρης Σπηλιωτόπουλος επισκέφτηκε το Εθνικό Θέατρο και συναντήθηκε με τον Διευθυντή του Σ. Χατζάκη. Κατόπιν της συνάντησης δήλωσε τα εξής:  "Σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου θεώρησα υποχρέωσή μου να επισκεφτώ το Εθνικό Θέατρο, αυτόν τον μεγάλο Θεατρικό και πολιτισμικό οργανισμό που βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας, στην Αγ. Κωνσταντίνου. Η επιλογή μου αυτή δεν ήταν τυχαία για δυο λόγους:
Ο πρώτος λόγος είναι γιατί ήδη το Εθνικό Θέατρο βρίσκεται σε μια συνεχή εξωστρέφεια και αποκεντρώνει διαρκώς τις δραστηριότητές του. Δεύτερον διότι η περιοχή στην οποία βρίσκεται κάποτε έσφυζε από ζωή, αλλά δυστυχώς σήμερα λόγω της εγκατάλειψης από τη σημερινή δημοτική αρχή περίπου έχει γκετοποιηθεί. Θα ήθελα λοιπόν με αυτή την ευκαιρία να τονίσω, ότι για μας στόχος είναι η Αθήνα και πάλι να γίνει μια πόλη, μια γειτονιά, μια πόλη ζωντανή.
Και για να γίνει αυτό πρέπει πάνω από όλα να στηριχθεί σε ένα κόμβο πολιτισμικών δραστηριοτήτων, δράσεων και σύγχρονης πολιτισμικής παραγωγής άρρηκτα συνδεδεμένης με την επισκεψιμότητα έτσι ώστε να καταστεί και πάλι η Αθήνα προορισμός και φυσικά να ανακτήσει την εξωστρέφειά της.
Για να γίνει ο στόχος αυτός πραγματικότητα χρειάζονται θεσμοί όπως το Εθνικό Θέατρο να στηριχθούν, να προχωρήσουν σε δράσεις κοινωνικές –να υπάρχει το κοινωνικό θέατρο για τον ανήμπορο πολίτη- και φυσικά ανέλαβα και τη δέσμευση να βοηθήσω σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού, έτσι ώστε το Εθνικό Θέατρο επιτέλους να αποκτήσει και θερινή σκηνή που τόσο έχει ανάγκη η πόλη σε μια προσπάθεια μητροπολιτικής αντίληψης και συνεργασίας με τους όμορους δήμους.
Σε κάθε περίπτωση η περιοχή γύρω από το Εθνικό Θέατρο θα πρέπει να αποκατασταθεί, να γίνει και πάλι ένας δημόσιος ζωντανός χώρος."