Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Πραγματοποιήθηκε η βδομάδα εκδηλώσεων του Δήμου Νέας Ιωνίας, προς τιμήν των πεσόντων στο Μπλόκο της Καλογρέζας.

Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις του Μπλόκου της Καλογρέζας του Δήμου Ν. Ιωνίας, όπου φέτος συμπλήρωσαν 70 χρόνια από την θυσία των 22 παλικαριών, που εκτελέστηκαν από τις δυνάμεις κατοχής στην Καλογρέζα, στις 16 Μάρτη 1944.
Η κορυφαία αυτή αντιστασιακή δράση ενάντια στον κατακτητή τιμήθηκε και φέτος από τον Δήμο Νέας Ιωνίας,  με μία σειρά εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν από την Δευτέρα 10 Μαρτίου μέχρι και το Σάββατο 22 Μαρτίου 2014.
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλάμβανε: ποδοσφαιρικό αγώνα Παλαιμάχων μεταξύ Νέας Ιωνίας και Απόλλωνα Σμύρνης, ομιλία και παρουσίαση φωτογραφικού υλικού με θέμα «Οι αγώνες των ανθρακωρύχων και το Μπλόκο της Καλογρέζας» και το Θεατρικό έργο «Η Εβραία» σε σκηνοθεσία, Ιωσήφ Πολυκάρπου, από το θεατρικό εργαστήρι του Ο.Π.Α.Ν..
Επίσης, την Κυριακή 16 Μαρτίου πραγματοποιήθηκαν Αγώνες Δρόμου (1.500 μ. -10.000 μ),  ελεύθερης συμμετοχής (με 450 συμμετοχές), ενώ το Σάββατο 22 Μαρτίου διεξήχθησαν οι επίσημοι Αγώνες Στίβου του ΣΕΓΑΣ στο Δημοτικό στάδιο Νέας Ιωνίας (με συμμετοχές που ξεπέρασαν τις 1500).

Το πρωί της Κυριακής 16 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκε σε κλίμα συγκίνησης και περηφάνιας, το Μνημόσυνο των 22 εκτελεσθέντων στον ιερό ναό Ζωοδόχου πηγής της Καλογρέζας και ακολούθησε Δέηση στο Ηρώο & κατάθεση στεφάνων.