Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Τα Μεταπτυχιακά Διπλώματα απένειμε ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Αθανάσιος Ανδρεουλάκος στους σπουδαστές της 17ης εκπαιδευτικής σειράς της Σχολής Εθνικής Ασφάλειας

Ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Αθανάσιος Ανδρεουλάκος και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Νικόλαος Παπαγιαννόπουλος, σε τελετή που πραγματοποιήθηκε σήμερα (28.03.2014) το μεσημέρι, απένειμαν τα Μεταπτυχιακά Διπλώματα στους τριάντα τέσσερις (34) ευδοκίμως αποφοιτήσαντες σπουδαστές της 17ης εκπαιδευτικής σειράς 2013-2014, της Σχολής Εθνικής Ασφάλειας.
Στους σπουδαστές περιλαμβάνονται ανώτεροι Αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας, των Ενόπλων Δυνάμεων, του Πυροσβεστικού Σώματος και Πολιτικοί Υπάλληλοι Υπουργείων και Υπηρεσιών του ευρύτερου δημόσιου τομέα.
Ο Διοικητής της Σχολής Εθνικής Ασφάλειας, Ταξίαρχος Παναγιώτης Φαραός, ανέγνωσε την Ημερήσια Διαταγή της τελετής αποφοίτησης και απονομής των Μεταπτυχιακών Διπλωμάτων στην «Στρατηγική και Πολιτική Εθνικής Ασφάλειας».
Στην τελετή χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ.κ. Αθηναγόρας, συνεπικουρούμενος από τον Προϊστάμενο της Θρησκευτικής Υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη κ. Νεκτάριο Κιούλο.

Με την παρουσία τους τίμησαν την τελετή ο Βουλευτής κ. Γεώργιος Στύλιος, ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής, ο Βουλευτής Επικρατείας κ. Δημήτριος Τσουκαλάς, ως εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, ο Βουλευτής και Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Βασίλειος Καπερνάρος, Βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Βασίλειος Οικονόμου, η κ. Ευαγγελία Κουρουπάκη ως εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ και η κ. Αλεξάνδρα Μπαλού ως εκπρόσωπος του ΚΚΕ.
Επίσης παρέστησαν, εκπρόσωποι των Αρχηγών του Γ.Ε.ΕΘ.Α. και των Γενικών Επιτελείων των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και εκπρόσωποι των Αρχηγών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και του Πυροσβεστικού Σώματος.
Παραβρέθηκαν ακόμα, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδας, Αντιστράτηγος Σπυρίδων Παπασπύρου, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Τάξης, Υποστράτηγος Ευθύμιος Λυγιδάκης, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Οργάνωσης και Ανθρωπίνου Δυναμικού, Υποστράτηγος Γεώργιος Νίτσας, ο Διευθυντής της Αστυνομικής Ακαδημίας, Υποστράτηγος Ευάγγελος Βενέτης, καθώς και ανώτεροι και ανώτατοι Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, καθηγητές της Σχολής και συγγενείς των αποφοίτων.
Σημειώνεται ότι η Σχολή Εθνικής Ασφάλειας λειτουργεί από το 1997 και υπάγεται στην Αστυνομική Ακαδημία της Ελληνικής Αστυνομίας. Αποστολή της είναι η μετεκπαίδευση σε επίπεδο μεταπτυχιακό των Ανώτερων Στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας, των Ενόπλων Δυνάμεων, του Λιμενικού και του Πυροσβεστικού Σώματος, της Κυπριακής Αστυνομίας, καθώς και υπαλλήλων του ευρύτερου Δημόσιου τομέα, σε όλα τα θέματα που σχετίζονται με τη στρατηγική και την πολιτική Εθνικής Ασφάλειας.
Η φοίτηση στη Σχολή είναι διάρκειας ακαδημαϊκής περιόδου έως 8 μηνών και το διδακτικό προσωπικό, απαρτίζεται από διακεκριμένους επιστήμονες, Πανεπιστημιακούς καθηγητές, Ακαδημαϊκούς και από Πολιτικούς, Κυβερνητικούς και Υπηρεσιακούς παράγοντες.
Η διδακτέα ύλη αφορά θέματα:
·        Διακρατικών και Διεθνών Σχέσεων, Διεθνών Οργανισμών.
·        Ευρωπαϊκού και Διεθνές Δίκαιου.
·        Πολιτικής και Διπλωματικής Ιστορίας.
·        Διοικητικής Επιστήμης και Πρακτικής στη Δημόσια Διοίκηση.
·        Κρατικής και Δημόσιας Ασφάλειας.
·        Διαχείρισης Κρίσεων, καθώς και

·        Επικοινωνίας στον τομέα της εσωτερικής Ασφάλειας.