Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Ειδικοί Φρουροί:επικοινωνιακό ατόπημα η ανακοίνωση του Μαξίμου

Η ανακοίνωση του Σωματείου Ειδικών Φρουρών Ελληνικής Αστυνομίας για το επικοινωνιακό ατόπημα και την επιεικώς χαρακτηριζόμενη ατυχής ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, σχετικά με τη δήθεν μη φορολόγηση του ανύπαρκτου επιδόματος επικινδυνότητας στους υπηρετούντες στην ομάδα ΔΙ.ΑΣ!
«Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου  Πρωθυπουργού για φορολόγηση επιδόματος  επικινδυνότητας στους υπηρετούντες στην ομάδα ΔΙ.ΑΣ»
Με έκπληξη διαβάσαμε σήμερα ανακοίνωση  από το γραφείο τύπου του Πρωθυπουργού για εντολή που έδωσε να μην φορολογηθεί περαιτέρω το επίδομα επικινδυνότητας των ένστολων  και μάλιστα σε διευκρίνιση αναφέρονται και  οι μέτοχοι του επιδόματος αυτού μεταξύ των οποίων και τα μέλη μας που υπηρετούν στην ομάδα ΔΙ.ΑΣ.
Είναι πραγματικά τραγελαφικό να δίνεται εντολή να μην φορολογηθεί ένα επίδομα επικινδυνότητας  πουΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ και απολύτως φυσιολογικό να χαρακτηρίζουν οι συνάδελφοι μας το γεγονός ως εμπαιγμό .
Οι υπηρετούντες στην ομάδα ΔΙ.ΑΣ δεν παίρνουν κανένα επίδομα επικινδυνότητας αφού είναι σε όλους γνωστό ότι το επάγγελμα του αστυνομικού δεν χαρακτηρίζεται ως επικίνδυνο από την Ελληνική Πολιτεία.
Ωστόσο κ. Πρωθυπουργέ εάν εσείς επιθυμείτε  να χαρακτηριστεί έως επικίνδυνη η εργασία μας και δώσετε στους υπηρετούντες στην ΔΙ.ΑΣ το ανάλογο επίδομα εμείς με χαρά θα δεχτούμε την επιπλέον φορολόγηση.
Έως τότε όμως , θα ήταν σώφρον να πείτε στους συνεργάτες σας να μην εμπαίζουν χιλιάδες συναδέλφους μας, σε μια υπηρεσία που έχει θρηνήσει αρκετούς νεκρούς και τραυματίες κατά  την ενάσκηση των καθηκόντων τους, αναφέροντας ίσως για επικοινωνιακούς και μόνο λόγους, ότι τους απαλλάσσει από την επιπλέον φορολόγηση του επιδόματος που δεν παίρνουν.
Γενικότερα οι ένστολοι αλλά κυρίως οι συνάδελφοι που εκτελούν καθήκοντα δικυκλιστή υποφέρουν από ένδεια μέσων και εξοπλισμού,  αλλά κυρίως αυτοπεποίθησης , αφού οι περικοπές, τους αφαιρούν κάθε μέρα κομμάτια της  αξιοπρέπειας τους.
Μετά από την λίαν επιεικώς χαρακτηριζόμενη, ατυχή ανακοίνωση του γραφείου του Πρωθυπουργού, ίσως θα ήταν χρήσιμη ενός είδους αυτοκριτική, με σκοπό την έναρξη διαδικασιών και αποφάσεων  για την αποκατάσταση της αδικίας.