Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Αντώνης Μπέζας προς παρόχους Υγείας:

Οι συμβάσεις με τους ιδιώτες ελεγκτές πρέπει να υπογραφούν άμεσα για την εκκαθάριση του 2013  έστω και μόνο για τον κλινικό-ιατρικό έλεγχο. Τάδε έφη ο υφυπουργός Υγείας, Αντώνης Μπέζας προς τους εκπροσώπους παρόχων υπηρεσιών Υγείας.
Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση εργασίας του υφυπουργού Υγείας, Αντώνη Μπέζα με τους προέδρους του ΠΙΣ, Μιχάλη Βλασταράκο, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Ιδιωτικής Πρωτοβάθμιας Υγείας (ΠΟΣΙΠΥ), Θεόδωρο Χατζηπαναγιώτου, του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων (ΠΑΣΙΔΙΚ), Γεώργιο Βουγιούκα, της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Φορέων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΕΙΦ-ΠΦΥ), Αναστάσιο Κρεμμύδα, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Κλινικοεργαστηριακών Ειδικοτήτων (ΠΟΣΚΕ), Φώτη Πατσουράκο και του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών (ΠΣΦ), Γεώργιο Μπάκα. Βασικό θέμα συζήτησης ήταν η υποχρεωτική έλευση των ιδιωτών ελεγκτών στους ιδιώτες παρόχους.


 
Ο υφυπουργός ανέφερε ότι η δυνατότητα σύναψης συμβάσεων μεταξύ ιδιωτών παρόχων υπηρεσιών υγείας και ιδιωτικών ελεγκτικών εταιρειών που θα διενεργήσουν τον κλινικό – ιατρικό έλεγχο και την εκκαθάριση των απαιτήσεων προς τον ΕΟΠΥΥ του 2013, προβλέπεται στο ν. 4172/2013 και πρέπει να ολοκληρωθεί. Ειδικά για τους παρόχους της λεγόμενης ανοικτής νοσηλείας (διαγνωστικά κέντρα, κλινικοεργαστηριακοί ιατροί, φυσικοθεραπευτές κλπ) λόγω μη επίτευξης συμφωνίας με τις εταιρείες, ο ΕΟΠΥΥ αποφάσισε να διενεργήσει την εκκαθάριση των απαιτήσεων τους για το 2013 μέσω των περιφερειακών υπηρεσιών του και θα δώσει σχετική εντολή, ενώ οι ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρείες θα διενεργήσουν μόνο τον ιατρικό – κλινικό έλεγχο.

Για το λόγο αυτό, ο υφυπουργός Υγείας, κάλεσε τους παρόχους να προχωρήσουν άμεσα στην υπογραφή των σχετικών συμβάσεων, ειδικά και μόνο, για τη πραγματοποίηση του ιατρικού – κλινικού ελέγχου των περιστατικών του 2013.