Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

«Αίρεται η απαγόρευση των δημοσκοπήσεων»

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Γιάννης Μιχελάκης σε συνέντευξη του στον Real Fm και τον Ν. Χατζηνικολάου ανακοίνωσε πως η νομοθετική ρύθμιση που θα καταθέσει μέσα στα επόμενα 24ωρα για τον τρόπο αλλαγής των ευρωεκλογών, θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και την άρση των της απαγόρευσης των δημοσκοπήσεων οι οποίες σταματούσαν να δημοσιεύονται 15 ημέρες πριν από τις εκλογές.
«Μέχρι και την Παρασκευή το βράδυ θα επιτρέπονται οι δημοσκοπήσεις και το ίδιο θα ισχύσει και στον δεύτερο γύρο. Όταν αποφασίστηκε η απαγόρευση το διαδίκτυο δεν είχε την δυναμική που έχει σήμερα. Ο καθένας παραμονές τον εκλογών, υποστήριζε ότι ήθελε με αποτέλεσμα να προκαλεί σύγχυση στην κοινή γνώμη. Αυτό το γεγονός αποφάσισε η κυβέρνηση πως θα πρέπει να αλλάξει».  
Ερωτηθείς ο Υπουργός Εσωτερικών για τα σενάρια που θέλουν η ΝΔ να στηρίζει την υποψηφιότητα Σγουρού για την περιφέρεια Αττικής ο κ. Μιχελάκης απάντησε:

 «Θα περιμένω την απόφαση του κόμματος. Θεωρώ ότι η επιλογή Σγουρού είναι ότι χειρότερο θα μπορούσε να συμβεί. Δεν έχει πετύχει στο έργο του. Είναι ένας κακός περιφερειάρχης.»
Ο κ. Μιχελάκης σημείωσε επίσης πως ο νυν περιφερειάρχης δεν έχει όραμα και πρόσθεσε ότι «από το νέο ΕΣΠΑ θα μοιραστούν περιφέρειες και δήμοι το 30% καταλαβαίνεται ότι η μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας χρειάζεται κάτι καλύτερο και κάποιον που να έχει όραμα για την Αττική»