Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο ΥΠΟΙΚ

Ολοκληρώθηκε η διυπουργική σύσκεψη στο Υπουργείο Οικονομικών, υπό τον Πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά.
«Το πρωτογενές πλεόνασμα θα παίξει πολύ μεγάλο ρόλο στη συνειδητοποίηση όλων», δήλωσε, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, κορυφαίος κυβερνητικός παράγοντας αμέσως μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης.
Ερωτηθείς ο συγκεκριμένος παράγοντας για τις ελαφρύνσεις στους πολίτες, που μπορούν να υπάρξουν με μέρος του πρωτογενούς πλεονάσματος, απάντησε ότι «είμαι του λίγου και του ακριβούς».
Πρόσθεσε, πάντως, ότι πρώτα πρέπει να επικυρωθούν τα στοιχεία από τη Eurostat και είπε: «Θεωρώ ότι μέρος του πρέπει να επιστρέψει στην κοινωνία. Ό,τι είναι προς αυτή την κατεύθυνση είναι θετικό. Είναι η πρώτη χειροπιαστή απόδειξη, που ο άλλος θα δει πως αίρονται οι αδικίες που έχει υποστεί».
Ο εν λόγω παράγοντας, σε ερώτηση για το ενδεχόμενο μείωσης φόρων εφέτος, δήλωσε ότι αυτό έχει προγραμματισθεί για το 2015, προσθέτοντας «να δούμε πρώτα πώς θα πάει».
Κυβερνητικά στελέχη διευκρίνιζαν, επίσης, ότι η κυβέρνηση προσέρχεται στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα με ενιαία γραμμή για όλα τα θέματα. Ανέφεραν, ότι επαφές μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων θα υπάρξουν και τις επόμενες ημέρες, στο πλαίσιο της προετοιμασίας και των κοινοβουλευτικών ομάδων, αλλά πλέον δεν υπάρχουν διαφωνίες.
Σύμφωνα με τον υπάρχοντα προγραμματισμό, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, θα συναντηθεί με τους εκπροσώπους των δανειστών αύριο στις 16.00, ενώ στις 19.00 θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση της τρόικας με τον υπουργό Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη.