Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Αιφνιδιαστική επίσκεψη στο «στοιχειωμένο» ΠΕΔΥ…. Αν. Μπέζας: Είναι θλιβερό κι απαράδεκτο!

Αιφνιδιαστική επίσκεψη στο ερμητικά κλειστό, εδώ και χρόνια κτίριο του Περιφερειακού Εργαστηρίου Δημόσιας Υγείας πραγματοποίησε την Παρασκευή ο Υφυπουργός Υγείας Αντώνης Μπέζας και ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης.

Το κτίριο του ΠΕΔΥ κατασκευάστηκε προ δεκαπενταετίας κι ανήκει στο ΚΕΕΛΠΝΟ. Ενταγμένο στο πολλά φιλόδοξο δίκτυο του Κεντρικού Εργαστηρίου Δημόσιας Υγείας, εξοπλίστηκε τότε με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Μόνο που δεν λειτούργησε ποτέ.

Ο εξοπλισμός έμεινε στα κουτιά. Το κτίριο κλειδώθηκε και μέχρι σήμερα ο δημόσιος οργανισμός πληρώνει ιδιωτική εταιρία για τη φύλαξή του.

Κάθε αίτημα για παραχώρηση κι αξιοποίηση έπεφτε στο κενό, ενώ όπως αναφέρουν έγκαιρες πληροφορίες η διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ είχε δημιουργήσει και εικόνα περί λειτουργίας εργαστηριών για να μπλοκάρει με τον τρόπο αυτό κάθε απόπειρα για αξιοποίησή του.

Η αιφνιδιαστική επίσκεψη του Αντώνη Μπέζα και του Περιφερειάρχη, έγινε με στόχο ο Υφυπουργός να έχει προσωπική άποψη για την κατάσταση του επικρατεί. Και αποχώρησε με φανερή την οργή από όσα είδε....

Χαρακτηριστικό είναι ότι στο κτίριο υπάρχουν, μεταξύ των άλλων, και είκοσι υπολογιστές, οι οποίοι παραμένουν στις κούτες συσκευασίας. Μετά από δεκαπέντε χρόνια, είναι πλέον άχρηστοι και μπορούν να οδηγηθούν μόνο σε ανακύκλωση!

Ενδεικτική είναι η δήλωση που έκανε ο Υφυπουργός Υγείας Αντώνης Μπέζας στο Epiruspost.gr μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης. «Είναι θλιβερό... Δεν επιτρέπεται το κράτος, να έχει κάνει επενδύσεις τέτοιας αξίας, που δεν αξιοποιήθηκαν ποτέ. Είναι απαράδεκτο».

Αντώνης Μπέζας και Αλέκος Καχριμάνης, συμφωνούν ότι η υφιστάμενη κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί. Το Υπουργείο θα αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες ώστε να αξιοποιηθεί το «στοιχειωμένο» κτίριο του ΠΕΔΥ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόταση της Περιφέρειας Ηπείρου είναι να μεταφερθεί στο εν λόγω κτίριο το ΕΚΑΒ και το υπάρχον στο παλιό Χατζηκώστα να αξιοποιηθεί για άλλους λόγους, πολύ πιθανό να συνδυαστεί με το αίτημα ίδρυσης της Πολυτεχνικής Σχολής.

Αναρτήθηκε στο ΕpirusPost.gr, στις 21.2.2014