Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Μπαίνει φρένο στην κατηφόρα το 2014

Ο 4ος όροφος του κτιρίου στην οδό Ακαδημίας 10 όπου στεγάζεται το πολιτικό γραφείο του Υπ. Εσωτερικών κ. Γιάννη Μιχελάκη πλημμύρισε από κόσμο.
Συνεργάτες, φίλοι, στελέχη τοπικών οργανώσεων και πολλοί Οννεδίτες τίμησαν με τη παρουσία τους τον Γιάννη Μιχελάκη και έδωσαν το παρόν στην κοπή της πίτας του 2014.
Έξω από την είσοδο του γραφείου οι τοίχοι μαυρισμένοι, ανοιγμένοι, πεσμένοι. Η οσμή από τη έκρηξη και την πυρκαγιά που αυτή προκάλεσε παραμένει αν και έχει περάσει περισσότερος από ένας μήνας από την επίθεση με γκαζάκια την οποία ανέλαβε με προκήρυξή της η οργάνωση «Μηδενική Ανοχή».

Σε αυτόν ακριβώς το χώρο επέλεξε ο ΥΠΕΣ να κόψει την πίτα για να μπορέσουμε όλοι όπως είπε να συνειδητοποιήσουμε τι ακριβώς αντιμετωπίζουμε: «Δεν έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους οι οποίοι απλώς έχουν διαφορετική άποψη από εμάς. Έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους που η καταστροφή είναι η πολιτική τους άποψη»
Ο κ. Μιχελάκης μάλιστα παρομοίασε την εικόνα της καταστροφής που συνάντησαν οι προσκεκλημένοι του με την οδυνηρή κατάσταση που γλύτωσε η χώρα μετά από τις προσπάθειες της κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά.
«Αυτό που βλέπουμε γύρω μας είναι αυτό που θα μπορούσε να είναι η πατρίδα αν δεν προσπαθούσαμε να την αναλάβουμε από το χάος που είχε περιέλθει. Και ξέρουμε τι είναι να παίρνεις το καράβι μεσοπέλαγα στην τρικυμία και να προσπαθείς να το φέρεις στη στεριά. Έχοντας μάλιστα να αντιμετωπίσεις ανθρώπους που σε πολεμάνε από τα δεξιά και από τα αριστερά, μέσα και έξω από την πατρίδα.»


Το 2014 η χώρα θα δει τα πρώτα απτά δείγματα ανάκαμψης τόνισε ο Υπ. Εσωτερικών υπογραμμίζοντας ότι όπως είπε ο Πρωθυπουργός το πλεόνασμα ανέρχεται στο 1,5 δις. Ευρώ και το 70% αυτού του ποσού θα δοθεί στους χαμηλοσυνταξιούχους και τους ένστολους στο ξεκίνημα της προσπάθειας να διορθωθούν οι αδικίες που έχουν γίνει στο βωμό της σωτηρίας της χώρας.
Το 2014 θα είναι η χρονιά που θα μπει φρένο στην κατηφόρα κατέληξε ο κ. Γιάννης Μιχελάκης.

Το φλουρί της πίτας έπεσε στο κομμάτι της ΟΝΝΕΔ την οποία εκπροσώπησε ο Πρόεδρος της Σάκης Ιωαννίδης.
Ο ΥΠΕΣ δεν παρέλειψε να εκθειάσει το ρόλο της νεολαίας η οποία δεν κρύβεται όπως είπε και δίνει ένα πολύ σημαντικό αγώνα γυρνώντας όλη την Ελλάδα.
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ κ. Σάκης Ιωαννίδης τόνισε πως οι θυσίες που γίνονται από όλους τους Έλληνες έχουν ως στόχο τις νέες γενιές που πρέπει να ξαναβρούν όραμα και προοπτική.