Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ Α.Δ.Ε.Δ.Υ

Η Εκτελεστική Επιτροπή της  Α.Δ.Ε.Δ.Υ.  καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2014, στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών στις 6.00 μ.μ. για να καταγγείλει την απαγόρευση της συγκέντρωσης που είχε προκηρυχθεί για τις 8 Ιανουαρίου 2014 στα πλαίσια της αντίθεσης για την ανάληψη της Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τη χώρα μας, καθώς και την αναίτια σύλληψη και παραπομπή σε δίκη του συναδέλφου Παύλου Αντωνόπουλου, μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., γιατί συμμετείχε   στην  απαγορευμένη από την αστυνομία συγκέντρωση και για αντίσταση κατά της αρχής (!) και να ζητήσουμε την αθώωση του συναδέλφου.

Ο αυταρχισμός της κυβέρνησης συνεχίστηκε και στις 11 Ιανουαρίου 2014 με την απαγόρευση συγκέντρωσης των εκπαιδευτικών της Ο.Λ.Μ.Ε. και των υπό διαθεσιμότητα Σχολικών Φυλάκων και με αποκορύφωμα τον τραυματισμό του εκπαιδευτικού και μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., Γρηγόρη Καλομοίρη.

 
Η Εκτελεστική Επιτροπή  της  Α.Δ.Ε.Δ.Υ. μετά από την αναβολή της δίκης του συναδέλφου Παύλου Αντωνόπουλου για την Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2014, καλεί τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση συμπαράστασης την Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2014 και ώρα 10.00 π.μ., στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων (κτήριο 7) για να απαιτήσουμε την αθώωσή του.

Επίσης, καλούμε την ίδια μέρα τους συναδέλφους στη συγκέντρωση των εργαζομένων στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. που πραγματοποιείται στις 12.30 μ.μ. στο Υπουργείο Υγείας.

Ταυτόχρονα,  κηρύσσουμε και για τους δυο λόγους 4ωρη Παναττική Στάση Εργασίας από τις 10.00 π.μ. μέχρι τις 2.00 μ.μ. προκειμένου να δοθεί δυνατότητα σε όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στις συγκεντρώσεις.


Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.