Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου 2013

«Μες στον καρκίνο δούλευα, βρε αλήτες!» (βίντεο)

Του Γιώργου Νικολαϊδη (gnborn2shoot)

Το’ λεγε και το ξανάλεγε φωναχτά (και με άλλες κατάρες) η αγανακτισμένη γιαγιά. Δεν είδε, φέτος, Δώρο Χριστουγέννων! Και δεν αρκέστηκε μόνον σε λόγια. «Χειροδίκησε» σε αναρτημένες…φωτογραφίες πολιτικών.
Βρέθηκε στη Χριστουγεννιάτικη γιορτή Αλληλεγγύης ελπίζοντας να βρει  προϊόντα παραγωγών σε χαμηλές τιμές.
Αντ' αυτού, βρήκε περιπολικά της Αστυνομίας. Οι αστυνομικοί σημείωναν τα στοιχεία πωλητών προβαίνοντας σε ελέγχους των αδειών τους και επιτηρούσαν για παραβάτες.
Ποιοι άλλοι «έγραφαν»; Επισκέπτες της αγοράς.  «Ευχές" και «στολίδια» για τους πολιτικούς και τα αναρτούσαν  στο δένδρο της «Πρωτοβουλίας».
Γιατί δεν πέτυχε απόλυτα η παραπάνω 19η διοργάνωση της «Ανεξάρτητης Πρωτοβουλίας Πολιτών Δ. Θερμαϊκού», αντίθετα με τις επιτυχημένες του πρόσφατου παρελθόντος;
Φωτογραφία: Όταν η διατροφή βασίζεται στην ποιότητα η επιλογή είναι ΠΑΠΑΣΗΜΑΚΗΣ...            http://bardakismall.blogspot.gr/2013/12/blog-post_2.html?m=1

Επαγγελματίες του ΟΛΑΘ (Οργανισμός Λαϊκών Αγορών Θεσσαλονίκης) και του Σωματείου Μικροπωλητών και παραγωγών Λαϊκών Αγορών "Μακεδονία" είδαν να θίγονται τα συμφέροντά τους και αντέδρασαν. Απαίτησαν ελέγχους και νόμιμες κυρώσεις σε τυχόν παραβάτες στην 19η διάθεση προϊόντων "Χωρίς Μεσάζοντες" της Ανεξάρτητης Πρωτοβουλίας Θερμαϊκού.
Αντίστοιχα, οι εκπρόσωποι της «Πρωτοβουλίας» που έλαβαν γνώση των καταγγελιών αντέδρασαν και αυτοί, επιμένοντας στη Χριστουγεννιάτικη γιορτή (πάρκο Ν. Επιβατών) και στη διάθεση προϊόντων (από παραγωγούς) σε χαμηλές τιμές και σε διάταξη πλανόδιας αγοράς.
Η Χριστουγεννιάτικη γιορτή Αλληλεγγύης με προϊόντα από παραγωγούς περιλάμβανε:
ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΦΑΡΜΑΚΩΝ
ΧΑΡΙΣΤΙΚΟ ΠΑΖΑΡΙ
ΣΥΛΛΟΓΗ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ (περ. 6.500 μέχρι στιγμής) για την συνέχιση των αγορών «Χωρίς Μεσάζοντες».
Προβλέπεται πως η κόντρα «Πρωτοβουλίας» και «Λαϊκατζήδων» θα ενταθεί. Σε βάρος λαϊκών στρωμάτων με χαμηλά εισοδήματα.

Τέτοια φαινόμενα «διαμάχης» διαρρηγνύουν την κοινωνική συνοχή, στις χρονιάρες αλλά και ιδιαίτερα δύσκολες ώρες που περνάει ο Ελληνικός λαός».