Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

Συνάντηση του Α. Τσίπρα με αντιπροσωπείες αγροτών που συμμετείχαν στο παναγροτικό συλλαλητήριο

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε σήμερα στη Βουλή με αντιπροσωπείες αγροτών κυρίως της Κρήτης (Παγκρήτιο Συντονιστικό των Αγροτικών και Κτηνοτροφικών Συλλόγων) και της Πελοποννήσου αλλά και από την υπόλοιπη Ελλάδα που πραγματοποίησαν σήμερα παναγροτικό συλλαλητήριο στην Πλατεία Συντάγματος.
Στη συνάντηση συμμετείχαν οι βουλευτές Κρήτης, Μιχάλης Κριτσωτάκης, Ανδρέας Ξανθός, Κώστας  Δερμιτζάκης, Μαρία Διακάκη και ο Βαγγέλης Αποστόλου, Βουλευτής Εύβοιας και Συντονιστής ΕΕΚΕ Αγροτικής Πολιτικής, και ο Θανάσης Πετράκος, Βουλευτής Μεσσηνίας.  Η αντιπροσωπεία των αγροτών επέδωσε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισμα διαμαρτυρίας για φορολόγηση των αγροτεμαχίων, με το νέο νόμο για τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων.  Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε δίκαιο τον αγώνα των αγροτών, τόνισε ότι το υψηλό ενεργειακό κόστος και το κόστος παραγωγής καταστρέφουν την αγροτική παραγωγή και ερημώνουν την ύπαιθρο. Ανέφερε ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ ο αγροτικός και κτηνοτροφικός τομέας αποτελεί βασικό πυλώνα για την παραγωγική ανασυγκρότηση. Η υπερφορολόγηση των αγροτεμαχίων μαζί με την έλλειψη ρευστότητας πλήττουν την αγροτική παραγωγή. Ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες η μνημονιακή πολιτική συρρίκνωσης και υπερφορολόγησης των μικρών και μεσαίων αγροτών κινείται στον αντίποδα της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για ανάπτυξη και παραγωγική ανασυγκρότηση. Επεσήμανε, επίσης, ότι τι η μερική άρση των πλειστηριασμών είναι η κερκόπορτα για την κατάσχεση και εκποίησης και  της αγροτικής γης. 

Φωτογραφία: Όταν η διατροφή βασίζεται στην ποιότητα η επιλογή είναι ΠΑΠΑΣΗΜΑΚΗΣ...            http://bardakismall.blogspot.gr/2013/12/blog-post_2.html?m=1