Μετά από την αναστάτωση που προκάλεσε η προκήρυξη οργάνωσης όπου ανέφερε πως είχε δηλητηριάσει αναψυκτικά με υδροχλωρικό οξύ ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, καθηγητής Χημείας Τριαντάφυλλος Αλμπάνης αναφέρει τι μπορεέι να προκαλέσει αυτό στον ανθρώπινο οργανισμό.
Μιλώντας στο ΒΗΜΑ ο κ.Αλμπάνης αναφέρει πως η κατάποση υδροχλωρικού οξέως μπορεί να προκαλέσει σημαντικά εγκαύματα σε όλο γαστρεντερικό σύστημα (οισοφάγο, στομάχι και έντερο), ωστόσο το εύρος των βλαβών εξαρτάται από την ποσότητα κατάποσης υδροχλωρικού οξέως.
Πάντως, ο κ. Αλμπάνης, συμβουλεύει τους καταναλωτές, πριν καταναλώσουν ένα μπουκάλι, να δοκιμάζουν πρώτα τη γεύση πίνοντας μια μικρή γουλιά. «Σε περίπτωση που η γεύση διαφοροποιείται ή κάτι τους προβληματίζει θα πρέπει να απευθύνονται στον ΕΦΕΤ ή στο Γενικό Χημείο του Κράτους», τονίζει ο καθηγητής.
iefimerida.gr