Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Πεζοδρόμηση της Παλιάς Παραλίας Θεσσαλονικης

Αγαπητές εθελόντριες και αγαπητοί εθελοντές

Την Κυριακή 1η Δεκεμβρίου για άλλη μια φορά ο Δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Ένωση για τα Δικαιώματα των Πεζών και άλλες οργανώσεις, φορείς και συλλογικότητες προχωρούν στην πεζοδρόμηση της Παλιάς Παραλίας (Λ. Νίκης) για τις ώρες 11:00-17:00 και στην ταυτόχρονη παράδοση της αναπλασμένης Νέας Παραλίας από τον Λευκό Πύργο έως τους Ναυταθλητικούς Ομίλους. Έτσι, για πρώτη φορά μετά από δυόμιση χρόνια, οι Θεσσαλονικείς θα έχουν την ευκαιρία να περπατήσουν απρόσκοπτα στο παραλιακό μέτωπο από το Λιμάνι έως το Ποσειδώνιο.

Για την καλύτερη ενημέρωση του κοινού προβλέφθηκε αφίσα και ενημερωτικό φυλλάδιο (flyer).

Η συμμετοχή σας είναι απαραίτητη για την επιτυχία της προσπάθειας. Χρειαζόμαστε εθελοντική προσφορά για τις εξής δράσεις:

1.      Αφισοκόλληση στα Λεωφορεία του ΟΑΣΘ: 12 άτομα για τα δύο αμαξοστάσια του ΟΑΣΘ σε Φοίνικα και Ωραιόκαστρο, ώρες 23:00-02:00 (από Τρίτη 26/11).
2.      Αφισοκόλληση σε προθήκες καταστημάτων κατόπιν συνεννόησης με τον εκάστοτε καταστηματάρχη (και ποτέ σε δημόσιο χώρο, καθώς απαγορεύεται) σε όλες τις κοινότητες του Δήμου Θεσσαλονίκης.
3.      Διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων (flyers) στους διερχόμενους οδηγούς της Λ. Νίκης στο φανάρι μπροστά στην είσοδο του ΟΛΘ (Κουντουριώτη): 2 άτομα ανά δίωρο, για δύο ημέρες (από Τρίτη 26/11)
4.      Εθελοντές-Τροχονόμοι: για την Κυριακή 1η Δεκεμβρίου. Θα συνεπικουρούν τις δυνάμεις της Τροχαίας στα σημεία όπου θα εκτρέπεται η κυκλοφορία εξαιτίας της πεζοδρόμησης της Λ. Νίκης, ενημερώνοντας τους διερχόμενους οδηγούς για το λόγο των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων. 12 σημεία, δύο 3ωρες βάρδιες (11:00-14:00, 14:00-17:00), 2 άτομα ανά σημείο  και ανά βάρδια, συνολικά 48 άτομα.

Η συμμετοχή σας είναι απαραίτητη για να κάνουμε το καλύτερο «Ποδαρικό στην Παραλία»!

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων

Για δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες: Τμήμα Εθελοντών Δήμου Θεσσαλονίκης
Υπεύθυνοι: Ναταλία Εγγλεζάκη, Βάιος Σαλώνης
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2313 31 7815, 2313 31 7150