Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Έκτακτη Γενική Συνέλευση των εκπροσώπων των Δήμων στην Π.Ε.Δ. Ηπείρου

Σε αυτή την κρίσιμη περίοδο, η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει συνεισφέρει όσο κανένας φορέας του δημοσίου στην δημοσιονομική εξυγίανση της χώρας. Οι τεράστιες περικοπές στους πόρους της από το 2009 μέχρι και σήμερα, εάν συνεχιστούν και στο 2014, θα οδηγήσουν με μαθηματική ακρίβεια τους Δήμους σε κατάρρευση. Μετά τις τελευταίες εξελίξεις που διαφαίνονται με την κατάθεση του προσχεδίου του προϋπολογισμού έτους 2014, η αυτοδιοίκηση  καλείται να αποφασίσει την περαιτέρω στάση της, πριν την ψήφιση του Κρατικού Προϋπολογισμού.
Επίσης, καλείται να συζητήσει τα θέματα που αφορούν το ανθρώπινο δυναμικό της (εθελοντική διαδημοτική κινητικότητα κ.ά.), τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί με την ξαφνική και αδικαιολόγητη κατάργηση υπηρεσιών και δομών των Δήμων και να τονίσει τελικά την ανάγκη θεσμικής και οικονομικής ενίσχυσης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με αποκέντρωση αρμοδιοτήτων.

ΚΤΗΜΑ ΛΟΥΤΣΑΡΗ


Ενόψει των εξελίξεων, το Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων ΗΠΕΙΡΟΥ συγκαλεί Έκτακτη Γενική Συνέλευση των εκπροσώπων των Δήμων στην Π.Ε.Δ. Ηπείρου με θέμα:
Οι Δήμοι στηρίζουν την Τοπική Ανάπτυξη και τις Τοπικές Κοινωνίες:
«ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ, ΑΥΤΟΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΡΑ»
την Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 17.30
στα Ιωάννινα ( Ξενοδοχείο «DU LAC» ).