Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΑΓΙΟΥ ΑΡΤΕΜΙΟΥ - ΔΗΛΩΣΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΔΙΕΥΘΗΝΤΗ

Η 20η Οκτωβρίου έχει θεσμοθετηθεί με απόφαση της πολιτείας ως «Ημέρα της Αστυνομίας» ενώ παράλληλα και ως ημέρα που τιμάται ο προστάτης του Σώματος Άγιος Αρτέμιος.
Για το λόγο αυτό τελέστηκε σήμερα (20-10-2013) στις 11:00 το πρωί, δοξολογία σε Ιερούς Ναούς στις έδρες των Αστυνομικών Διευθύνσεων της Περιφέρειάς μας στις οποίες παραβρέθηκαν οι Αρχές, οι τοπικοί φορείς, αντιπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς και οι απόστρατοι του Σώματος. Παράλληλα αναγνώστηκε η ημερήσια Διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγου κ. ΠΑΠΑΓΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ Νικόλαου (Σχετικό το από 18-10-2013 Δελτίο Τύπου μας).
Επισημαίνεται ότι κατά το φετινό εορτασμό η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας παρέθεσε μικρή δεξίωση καθότι οι δαπάνες εορτασμού με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας δωρίθηκαν στην Μη Κυβερνητική Οργάνωση (Μ.Κ.Ο.) «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.
Επίσης στο πλαίσιο του εορτασμού, πραγματοποιήθηκε την 17 και 18-10-2013, πανελλαδική εθελοντική αιμοδοσία του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία διοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Υγειονομικού για την τράπεζα αίματος του Σώματος και για τα παιδιά που πάσχουν από μεσογειακή αναιμία.
Για την «Ημέρα της Αστυνομίας και της τίμησης του Προστάτη του Σώματος Αγίου Αρτεμίου» ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Υποστράτηγος κ. ΜΑΤΣΙΚΑΣ Αθανάσιος προέβη στην ακόλουθη δήλωση :
«Την ημέρα εορτής της Αστυνομίας θα πρέπει όλοι οι Αστυνομικοί να την αφιερώνουμε σε όλους τους συναδέλφους οι οποίοι έπεσαν, εκτελώντας το καθήκον. Μη ξεχνάτε, ότι από το 2000 έως σήμερα, ως Ελληνική Αστυνομία έχουμε σαράντα επτά νεκρούς αστυνομικούς και εκατοντάδες σοβαρά τραυματίες. Άρα η σημερινή ημέρα, περά από ημέρα χαράς πρέπει να είναι και ημέρα περισυλλογής για όλους μας, ώστε να εμπεδώσουμε, ειδικά αυτή τη κρίσιμη χρονική για τη πατρίδα μας περίοδο, ότι η Ελληνική Αστυνομία ήταν, είναι και θα είναι πάντα, δίπλα στο πολίτη και απέναντι στο έγκλημα.
Κλείνοντας θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους τους συναδέλφους, να συνεχίσουν τη προσωπική και υπηρεσιακή τους ζωή, με το ίδιο ήθος και να είναι πάντα υγιείς και ευτυχισμένοι. Χρόνια Πολλά».