Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Διοικητής Ασφάλειας και υπαξιωματικός με όπλα και ναρκωτικά

Δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σχηματίστηκε από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, σε βάρος ενός Αξιωματικού και ενός Υπαρχιφύλακα, Τμήματος Ασφαλείας της Αθήνας
Κατηγορούνται για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της παράβασης καθήκοντος και της νομοθεσίας περί όπλων - βεγγαλικών και ναρκωτικών
Στο πλαίσιο της πειθαρχικής δικαιοδοσίας εξετάζεται από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας η επιβολή ανάλογων πειθαρχικών κυρώσεων σε βάρος των δύο αστυνομικών
Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, σε βάρος ενός 30χρονου Αξιωματικού και ενός 32χρονου Υπαρχιφύλακα, Τμήματος Ασφαλείας της Αθήνας.
Τα αδικήματα που βαρύνουν τον Αξιωματικό αφορούν τις διατάξεις της παράβασης καθήκοντος και της νομοθεσίας περί όπλων, βεγγαλικών κ.λπ., ενώ ο Υπαρχιφύλακας κατηγορείται για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα και τα ναρκωτικά.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο των στοχευμένων ερευνών, που πραγματοποιεί η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, για περιστατικά ενδεχόμενης συμμετοχής αστυνομικών σε παράνομες ενέργειες, χθες (16.10.2013) πραγματοποιήθηκε αιφνιδιαστικός έλεγχος, στο συγκεκριμένο Τμήμα Ασφαλείας.
Συγκεκριμένα, από την έρευνα που έγινε στο γραφείο του Αξιωματικού – Διοικητή του Τμήματος Ασφαλείας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, τα παρακάτω αντικείμενα, η παρουσία των οποίων δεν δικαιολογείται :

 • τέσσερα πιστόλια και περίστροφο
 • δίκαννη κυνηγετική καραμπίνα
 • εκατόν ογδόντα δύο φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων
 • είκοσι φυσίγγια διαμετρήματος 25 auto, είκοσι κυνηγετικά φυσίγγια, τρία φυσίγγια των 9 mm και φυσίγγιο κρότου 38 special
 • σιγαστήρας
 • ποινική δικογραφία του έτους 2006 με πειστήριά της (ένα πορτοφόλι, τρεις βιντεοκασέτες και ένα πλαστικό αεροβόλο πιστόλι)
 • δύο συσκευασίες πυροτεχνημάτων με δεκαεννέα πυροτεχνήματα έκαστη
 • ενενήντα εννέα κροτίδες
 • συσκευασία με μεταλλικά σφαιρίδια
 • πέντε ζεύγη ελληνικών πινακίδων κυκλοφορίας Ι.Χ.Ε. οχημάτων, ζεύγος πινακίδων κυκλοφορίας αλλοδαπής Αρχής, τρεις πινακίδες ελληνικών Αρχών, μία πινακίδα αλλοδαπής και δύο πλαστές πινακίδες
 • εξήντα τρεις κλεψίτυποι ψηφιακοί δίσκοι (CD – DVD)
 • υπόλειμμα τηγμένης πλαστικής ύλης, τρία διερρηγμένα μεταλλικά φιαλίδια βουτανίου, τρεις μεταλλικοί πυθμένες με ίχνη καύσης και δύο φιαλίδια βουτανίου κενού περιεχομένου.
Επιπλέον, σε κοινόχρηστους χώρους της Υπηρεσίας, κατασχέθηκαν δύο βαριοπούλες, τσεκούρι, κατσαβίδι, τρεις «σκύλες», ξύλινο λοστό, ζεύγος πινακίδων κυκλοφορίας Ι.Χ.Ε. οχημάτων αλλοδαπής Αρχής και δέκα πινακίδες κυκλοφορίας Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων και δικύκλων.
Επίσης, μέσα σε ερμάριο – φοριαμό που χρησιμοποιούσε ο Υπαρχιφύλακας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο μαχαίρια, αναδιπλούμενο μαχαίρι με οδοντωτή λάμα, περίστροφο REPLICA, δύο καρτέλες που περιείχαν συνολικά (17) δισκία του φαρμακευτικού – ναρκωτικού σκευάσματος VULBEGAL και σφραγίδα με στοιχεία άλλου αστυνομικού.
Οι δύο αστυνομικοί οδηγήθηκαν σήμερα στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών.
Στο πλαίσιο της πειθαρχικής δικαιοδοσίας εξετάζεται από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας η επιβολή ανάλογων πειθαρχικών κυρώσεων σε βάρος τους.
Από την έρευνα που διενεργήθηκε στο οικείο Αστυνομικό Τμήμα δεν προέκυψε κάποιο σχετικό εύρημα.