Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Οι Πόντιοι Στηρίζουν Μαρία Ιωαννίδου Για Δήμαρχο Θεσσαλονίκης

Μαρία Ιωαννίδου
Ένα κορίτσι από Πόντο και Σμύρνη, τη Μαρία Ιωαννίδου, στηρίζουμε εμείςι 
ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ 
από τις ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ 
για να εκλεγεί Δήμαρχος Θεσσαλονίκης

Η Μαρία Ιωαννίδου του Θεδώρου και της Μεταξίας γεννήθηκε στο χωριό Φούφας Εορδαίας του Ν. Κοζάνης ενώ από πλευρά της μητέρας της έχει καταγωγή από την Άρδασσα, χωριό της ίδιας περιοχής. Από 4 ετών κατοικεί μόνιμα στη Θεσσαλονίκη, τη δεύτερη πατρίδα της . Ανήκει στην 4η γενιά προσφύγων από Σμύρνη και Πόντο.
Σπούδασε Φυσιοθεραπεία στην Θεσσαλονίκη και Νοσηλευτική στην Αλεξανδρούπολη, όπως επίσης είναι πτυχιούχος Βοτανολογίας και Δημοσίων Σχέσεων. Σπουδάζει στη σχολή Αγιογραφίας της Ι.Μ. Λαγκαδά. Παραδίδει μαθήματα καλλιτεχνικών, ζωγραφικής, την τέχνη του πηλού και του κοσμήματος αφιλοκερδώς σε μικρά παιδιά. Ασχολείται με τη συγγραφή βιβλίων, από τα οποία έχουν ήδη εκδοθεί το ''Ταξίδι στο Φούφα του χθες και του σήμερα'', το ''Καπετάν Φούφας ο Σταυραετός του Πάρνωνα'' και το ''Η Αγία της Κλεισούρας, 'Οταν η Αγιοσύνη συνάντησε τον Μοναχισμό'', είναι έτοιμο για να εκδοθεί το ''Η μπάμπω Χρύσσω, η γερόντισσα της Μονής της Αγίας Παρασκευής'', ενώ ολοκληρώνει τη συγγραφή τριών ακόμη βιβλίων το ''Λεύκωμα κατοίκων του Φούφα'', ''Ταξίδι στην Άρδασσα του χθες και του σήμερα'' και το ''Ταξίδι στα Κοκκινόγεια του χθες και του σήμερα''.
Υπήρξε αθλήτρια του στίβου στην ομάδα του ΠΑΟΚ.
Το σημαντικότερο γεγονός, όμως, της ζωής της, είναι η γέννηση των παιδιών της. Ο ρόλος της μάνας, θεωρεί πως είναι για την ίδια η σπουδαιότερη διάκριση.