Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Νέο θρίλερ μετά τον εντοπισμό βρέφους σε καταυλισμό Ρομά στη Μυτιλήνη, το οποίο δεν ανήκει στους φερόμενους ως γονείς

Σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες των αστυνομικών Αρχών, μετά τον εντοπισμό προ διημέρου, βρέφους ηλικίας 2,5 μηνών περίπου, σε καταυλισμό Ρομά στη Μυτιλήνη, το οποίο, όπως διακριβώθηκε, δεν ανήκει στους φερόμενους ως γονείς.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (23-10-2013), από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, σε καταυλισμό Ρομά στη Μυτιλήνη, εντοπίστηκε ανήλικο αγοράκι, ηλικίας 2,5 μηνών περίπου, να διαμένει μαζί με τρεις ημεδαπούς Ρομά (2 γυναίκες και 1 άνδρας), ηλικίας 51, 19 και 21 ετών. Στον έλεγχο που ακολούθησε, ο 21χρονος και η 19χρονη, παρουσιάστηκαν ως γονείς του βρέφους.
Οι τρεις παραπάνω ημεδαποί, προσήχθησαν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης και κατά την εξέτασή τους, προέβαλλαν συνεχώς μεταβαλλόμενους ισχυρισμούς, σχετικά με την απόκτηση του παιδιού, οι οποίοι εδραίωναν σφόδρα την πεποίθηση ότι το βρέφος δεν είναι δικό τους.
Σε βάρος των ανωτέρω, οι οποίοι συνελήφθησαν, σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για το αδίκημα της αρπαγής ανηλίκου, ενώ οδηγήθηκαν το απόγευμα της ίδιας ημέρας στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης.
Διενεργήθηκαν εργαστηριακές εξετάσεις DNA, από τα αποτελέσματα των οποίων δεν προκύπτει κληρονομική συμβατότητα, μεταξύ των γενετικών στοιχείων του ανήλικου αγοριού και του 21χρονου και της 19χρονης.
Οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης για την διαλεύκανση της υπόθεσης, με τη συνδρομή συναρμόδιων Υπηρεσιών, στο πλαίσιο της αστυνομικής συνεργασίας.