Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Συνάντηση του Υπουργού και του Υφυπουργού Υγείας με τους φυσικοθεραπευτές.

Με αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φυσικοθεραπευτών συναντήθηκαν σήμερα ο Υπουργός Υγείας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης και ο Υφυπουργός, κ. Αντώνης Μπέζας και ενημερώθηκαν για τα αιτήματα του κλάδου.
Κατά τη συνάντηση οι δύο υπουργοί διαβεβαίωσαν την αντιπροσωπεία ότι θα βρίσκονται σε συνεννόηση τόσο για την κατάρτιση του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ για το 2014, όσο και για την υλοποίηση των μέτρων εξορθολογισμού των δαπανών του.
Αναφορικά με τον υπολογισμό του clawback και την κατανομή των ποσών του προϋπολογισμού που αντιστοιχούν σε κάθε κατηγορία παρόχου, ενημέρωσαν ότι θα ληφθούν υπόψιν εκτός από τα αιτούμενα ποσά κάθε κατηγορίας και άλλα στοιχεία, όπως η προκλητή ζήτηση και οι απαιτήσεις του κάθε κλάδου το 2013 σε σχέση με τις αντίστοιχες του 2012.
Παράλληλα κάλεσαν τους φυσικοθεραπευτές να συνεχίσουν να παρέχουν υπηρεσίες στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, επισημαίνοντάς τους ότι οι κινητοποιήσεις τους αφενός ταλαιπωρούν του πολίτες και αφετέρου επιβαρύνουν τον Οργανισμό, χωρίς ουσιαστικό όφελος.