Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

O Υπουργός Εσωτερικών στη Σύνοδο της Ρώμης

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Ρώμη σύνοδος Υπουργών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με τη συμμετοχή του Έλληνα Υπουργού Εσωτερικών κ. Γιάννη Μιχελάκη και βασικό σκοπό τη 
στήριξη της Ιταλίδας Υπουργού Ενσωμάτωσης Cecile Kyenge (Σεσίλ Κιένγκε) απέναντι σε ακραία στοιχεία.

Στην παρέμβασή του ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Γιάννης Μιχελάκης μετέφερε τη στήριξη της Ελληνικής κυβέρνησης αλλά και όλων των δημοκρατικών κομμάτων της χώρας στο πρόσωπο της Cecile Kyenge (Σεσίλ Κιένγκε) απέναντι στις επιθέσεις που δέχεται από ακραία στοιχεία ενώ αναφέρθηκε στην αποφασιστικότητα της Ελληνικής κυβέρνησης να αντιμετωπίσει την εγκληματική, ρατσιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής και υπογράμμισε:

«Τα τελευταία γεγονότα στην Ελλάδα, με τη στυγνή δολοφονία ενός συμπολίτη μας,
αλλά και τις οργανωμένες επιθέσεις εναντίον Ελλήνων και αλλοδαπών, καταδεικνύουν ότι πίσω από το ακραίο αυτό ναζιστικό μόρφωμα, κρύβεται μια εγκληματική οργάνωση με χαρακτηριστικά συμμορίας και παραστρατιωτικού Σώματος. Η κυβέρνηση παίρνει ήδη όλα τα νόμιμα μέτρα για την αντιμετώπιση της».
Αναφέρθηκε επίσης στην οικονομική κρίση, την έξαρση της ανεργίας και την εκρηκτική άνοδο ακραίων και νεοναζιστικών μορφωμάτων αλλά και του λαϊκισμού.

Αναφερόμενος στο μεταναστευτικό, υπογράμμισε ότι «είναι ανάγκη οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να συμφωνήσουμε ένα σύστημα αναδιανομής των παράνομων μεταναστών, ανάλογα με την έκταση, το ακαθάριστο προϊόν και τον πληθυσμό της κάθε μιας».