Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Δήμος Λαγκαδά - Με λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη της Αγίας Νεομάρτυρος Ακυλίνης

Με την δέουσα λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε απογευματινές ώρες της Πέμπτης (26/09) η υποδοχή των σεπτών λειψάνων της Αγίας Νεομάρτυρος Ακυλίνης στον τόπο καταγωγής και μαρτυρίου Της, το Ζαγκλιβέρι της Δ.Ε. Καλινδοίων.

        Τον Πανηγυρικό Εσπερινό που τελέστηκε επί τη εορτή της Αγίας, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη μας κ.κ. Ιωάννου και συγχοροστατούντος του επιχώριου Μητροπολίτη Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ.κ. Θεοκλήτου, παρακολούθησαν ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Θεόδωρος Καράογλου, ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Ιωάννης Αναστασιάδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Θεοφάνης Παπάς, ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης κ. Σάββας Αναστασιάδης, οι Δήμαρχοι Αριστοτέλη και Χαλκηδόνας κ.κ. Χρήστος Πάχτας και Γιάννης Μπίκος, οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Λαγκαδά κ.κ. Σισκούδης Αστέριος, Τουλουπίδης Γεώργιος, Αϊβατζίδης Παντελής και Μισχόπουλος Απόστολος, οι Πρόεδροι της ΔΕΥΑΛ και ΔΗΚΕΛ κ.κ. Σταύρος Τερζάκης και Γεώργιος Σεπιάδης, η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Β/ βάθμιας Εκπαίδευσης κα. Κοτσώνη Ελισάβετ, οι Εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Στραζέμης Δημήτριος, Μπρόζος Φώτιος και Μήττας Γεώργιος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Καμαρούδης Σταύρος,  Κεμαλμάς Γεώργιος και Τσαγκαλίδης Κώνσταντίνος, ο Τοπικός Σύμβουλος κ. Αντώνιος Αδαμάρας και χιλιάδες πιστών που τίμησαν την μνήμη της Αγίας.


       
Το πρωί της Παρασκευής (27/09) με το πέρας της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιερισσού κ.κ. Θεόκλητος, τίμησε τον κ. Υπουργό και τον Δήμαρχο Λαγκαδά για την μέγιστη ευεργεσία τους στην τοπική εκκλησία, αποδίδοντάς τους την ανώτατη διάκριση της Ιεράς Μητροπόλεως, τον Μεγαλόσταυρο Α΄ Τάξεως με το έμβλημα της Θεοτόκου.