Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Δήμος Λαγκαδά - Εγκαινιάστηκε το νέο Πολιτιστικό – Πνευματικό Κέντρο Κολχικού

Εγκαινιάστηκε πρωινές ώρες της Κυριακής (22/09) υπό τις ευλογίες του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη μας κ.κ. Ιωάννη, το νέο Πολιτιστικό – Πνευματικό Κέντρο Κολχικού, παρουσία του Δημάρχου Λαγκαδά κ. Ιωάννη Αναστασιάδη, του Υπουργού Μακεδονίας – Θράκης κ. Θεόδωρου Καράογλου, Αντιδημάρχων, Δημοτικών και Τοπικών Συμβούλων του Δήμου Λαγκαδά και πλήθους κόσμου.

Μετά την θεμελίωση και τον αγιασμό του κτιρίου στις 30 Νοεμβρίου του 2011, η Διοίκηση ακολουθώντας ταχύτατες διαδικασίες και συντονισμένες ενέργειες, κατάφερε στον ελάχιστο δυνατό χρόνο να παραδώσει προς χρήση το πολυδύναμο κέντρο, στους κατοίκους και τους φορείς της κοινότητας.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Λαγκαδά κ. Ζαχαρίας Ζαχαρέγκας, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Σισκούδης Αστέριος, Τουλουπίδης Γεώργιος, Μισχόπουλος Απόστολος και Αϊβατζίδης Παντελής, οι Πρόεδροι ΔΕΥΑΛ και ΔΗΚΕΛ κ.κ. Τερζάκης Σταύρος και Σεπιάδης Γεώργιος, οι Πρόεδροι Σχολικών Επιτροπών Α/βάθμιας και Β/ βάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Λαγκαδά κ. Τουμπούλης Γεώργιος και κα. Κοτσώνη Ελισάβετ, οι Εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Μπρόζος Φώτιος, Μήττας Γεώργιος, Στραζέμης Δημήτριος, Θεοδωρίδης Αθανάσιος, Μαυρίδης Γρηγόριος και κα. Σαρίκου Άννα, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γεώργιος Κεμαλμάς, οι πρώην Δήμαρχοι Λαχανά και Βερτίσκου κ.κ. Πάσχος Παντελής και Χαράλαμπος Ασλανίδης, η Πρόεδρος Δ.Κ. Κολχικού κα. Μιχαηλίδου Γεωργία και ο Τοπικός Σύμβουλος κ. Τουμπουλίδης Γεώργιος, ο Πρόεδρος Δ.Κ. Ασσήρου κ. Κούτλας Ιωάννης, ο Πρόεδρος του Ποντιακού Συλλόγου “Άγιος Ευγένιος Τραπεζούντας” κ. Ευστάθιος Πιπερίδης και ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Κολχικού “Βαλάχτσια” κ. Τσικριτζής Πολύκαρπος και ο Πολιτευτής Β΄ Θεσσαλονίκης με τον Σύνδεσμο Εθνικής Ενότητας κ. Δημήτριος Καβαρλής.


Με το πέρας των εγκαινίων ακολούθησε η προγραμματισμένη ανοιχτή Γενική Συνέλευση Κατοίκων, κατά την διάρκεια της οποίας ο Δήμαρχος Λαγκαδά παρουσίασε συνοπτικά τα σημαντικότερα πεπραγμένα αλλά και τα υπό εξέλιξη έργα της Διοίκησης. Στην συνέχεια δόθηκε η ευκαιρία σε όσους από τους κατοίκους το επιθυμούσαν, να πάρουν το λόγο και δόθηκαν απαντήσεις και χρονοδιάγραμμα ικανοποίησης αιτημάτων είτε από τον ίδιο τον Δήμαρχο, είτε από τους παριστάμενους Αντιδημάρχους και Προέδρους των Δημοτικών Επιχειρήσεων, κατά λόγο αρμοδιότητας.