Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Παράταση της σχολικής χρονιάς για τα σχολεία που έχουν κατάληψη

Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την παράταση του σχολικού έτους σε όσα σχολεία πραγματοποιείται κατάληψη επεξεργάζεται το υπουργείο Παιδείας.

Το απεργιακό μέτωπο των καθηγητών μέσης εκπαίδευσης βρίσκεται σε ύφεση λόγω της οικονομικής αδυναμίας των εκπαιδευτικών να ανταπεξέλθουν σε μια μακρόχρονη απεργία. Ωστόσο, στη θέση των καθηγητών σε πολλές σχολικές μονάδες τη σκυτάλη παίρνουν αυτοβούλως οι μαθητές βάζοντας λουκέτο και προχωρώντας σε καταλήψεις.

Σύμφωνα με την ανάλυση των στοιχείων καταγράφεται σημαντική αύξηση των καταλήψεων κυρίως στα μεγάλα αστικά κέντα σε Αττική και Θεσσαλονίκη. Παράγοντες της εκπαίδευσης υπολογίζουν οτι οι καταλήψεις στην Αττική ξεπερνούν τις 60 ενώ ήδη, υπό κατάληψη τελούν γυμνάσια και λύκεια στη Μεσσηνία, την Αρκαδία και την Κορινθία.


Μπροστά στο ενδεχόμενο να χαθούν περισσότερες διδακτικές ώρες ο Κων. Αβρανιτόπουλος έδωσε εντολή στο νομικό τμήμα του υπουργείου Παιδείας να ετοιμάσει Προεδρικό Διάταγμα το οποίο θα ορίζει ότι στα σχολεία που γίνεται κατάληψη πάνω από 3 ημέρες θα παρατείνεται αντίστοιχα το διδακτικό έτος.
Πηγή:real.gr