Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη 66χρονου, μέλους εγκληματικής ομάδας που είχε ως σκοπό τη διακίνηση μεταναστών από την Ελλάδα προς γειτονική χώρα

Συνελήφθη 66χρονος – μέλος εγκληματικής ομάδας που είχε ως σκοπό τη διακίνηση μεταναστών από την Ελλάδα προς γειτονική χώρα
Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος πέντε ακόμη ατόμων για την ίδια υπόθεση
Διαπιστώθηκε μεταφορά έντεκα συνολικά αλλοδαπών
Συνελήφθη έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, 66χρονος αλλοδαπός, μέλος εγκληματικής ομάδας, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος πέντε (5) ακόμη ατόμων για την ίδια υπόθεση, διότι επιχείρησαν να διευκολύνουν, παράνομα, την έξοδο από τη X ώρα μας, έντεκα (11) συνολικά μεταναστών (νόμιμων και μη).
Ειδικότερα, πρώτες πρωινές ώρες της 23-09-2013, στην Εγνατία Οδό, πλησίον του κόμβου Διαβατών, αστυνομικοί της παραπάνω Υπηρεσίας, εντόπισαν και έλεγξαν φορτηγό αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 66χρονος αλλοδαπός διακινητής, στην καρότσα του οποίου βρέθηκαν οι έντεκα (11) αλλοδαποί.
Από την προανάκριση προέκυψε ότι οι αλλοδαποί είχαν αρχικά καταφθάσει στην Θεσσαλονίκη από την Αθήνα και διέμεναν σε οίκημα που τους οδηγούσαν τα μέλη της οργάνωσης. Τελικός προορισμός της μεταφοράς τους ήταν η Ιταλία, στην οποία θα μετέβαιναν μέσω του λιμένα Ηγουμενίτσας, ενώ μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, συγγενικά τους πρόσωπα θα κατέβαλαν το χρηματικό ποσό των (3.000) ευρώ για τον καθένα.
Συνολικά κατασχέθηκαν, ένα φορτηγό (νταλίκα) που διευκόλυνε τη μεταφορά των αλλοδαπών, το χρηματικό ποσό των (1.750) ευρώ, το χρηματικό ποσό των (330) τούρκικων λιρών και χαρτονομίσματα της χώρας του Ιράν.
Ο συλληφθείς, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για την ταυτοποίηση και εντοπισμό των υπολοίπων μελών του κυκλώματος.