Τρίτη, 20 Αυγούστου 2013

Στις 30 Αυγούστου η ανακοίνωση των βάσεων λένε οι πληροφορίες

Στις 30 Αυγούστου, αναμένεται η ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, το οποίο επικαλείται ασφαλείς πληροφορίες από το υπουργείο Παιδείας. Φέτος, οι χαμηλές επιδόσεις στη φυσική και τα μαθηματικά, αλλά και η επιλογή των περισσοτέρων, να παραμείνουν στο τόπο κατοικίας τους λόγω οικονομικών δυσκολιών, αναμένεται να ρίξουν τις βάσεις.  Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται πτώση, ακόμα και σε σχολές με μεγάλη ζήτηση, όπως οι ιατρικές, οι πολυτεχνικές και οι φυσικομαθηματικές, όπου οι πύλες για τους εισακτέους, θα ανοίξουν φέτος με 400 - 500 μόρια λιγότερα, ενώ σε τμήματα της περιφέρειας, δεν αποκλείεται να χρειαστούν και 600 μόρια λιγότερα.
Είναι χαρακτηριστικό, πως μετά από περίπου 20 χρόνια, η Ιατρική Αθήνας μπορεί να πέσει και κάτω από τα 19.00 μόρια παρουσιάζοντας δηλαδή υποχώρηση, 150 μόρια. Πτώση εκτιμάται ότι θα έχουν, οι περισσότερες σχολές του 3ου επιστημονικού πεδίου, ενώ καθοδικά με πτώση έως και 400 μόρια , κινούνται και τα περιζήτητα τμήματα των ΤΕΙ , όπως Φυσικοθεραπείας, Εργοθεραπείας, Διατροφής και Διαιτολογίας.

Αντίθετα, θεαματική άνοδος των βάσεων, αναμένεται στις στρατιωτικές σχολές ,που συγκεντρώνουν αυξημένο ενδιαφέρον, λόγω της μείωσης του αριθμού των εισακτέων κατά 30% , αλλά και επειδή υπόσχονται, άμεση επαγγελματική αποκατάσταση.

Οι χαμηλές επιδόσεις στο μάθημα των αρχαίων ελληνικών, οδηγούν σε πτώση κατά 300 μόρια ,τις νομικές σχολές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, ενώ λίγο μικρότερη θα είναι η πτώση, στα φιλολογικά τμήματα, με εξαίρεση την αγγλική φιλολογία, όπου αναμένεται άνοδος.

Οι Οικονομικές Σχολές, θα εμφανίσουν πτώση της τάξεως των 200 - 500 μορίων. Πτώση έως και 700 μόρια αναμένεται σε ορισμένα περιφερειακά τμήματα του 5ου επιστημονικού πεδίου.
ertopen.com