Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Υπάρχει Λύση για την Ανεργία? ΝΑΙ …Λέγεται «Ανταποδοτική» Μισθοδοσία .

Άρθρο του
Φώτη Αλεξόπουλου
Πέντε  Έτη (5) κοντεύουν να συμπληρωθούν από  την πρωτοφανή ύφεση που χτύπησε επί το πλείστον, το Νότιο «κακοδιαχειρισμένο» πολιτικά κομμάτι της Ε.Ε ..
Η Ανεργία με ανησυχητικά Νούμερα έχει σπάσει το φράγμα ρεκόρ του 32% και συνεχίζει προς τα πάνω, με προβλέψεις που μιλούν ακόμα και για 50% μέχρι τον Οκτώβριο του 2013.. .!!!!!!!!!!!!!
Στην χώρα μας η ύφεση έχει οδηγήσει μεγάλες ομάδες εργαζόμενων του Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα στην φάση της Αλληλοκατηγορίας και ο Λεκτικός « Εμφύλιος « είναι από τα καθημερινά φαινόμενα στα πάνελ των δελτίων Ειδήσεων άλλα και στα social media..
Θεωρώ ότι Είναι καιρός πλέον να εφαρμοστεί το μοντέλο της «Ανταποδοτικής» Μισθοδοσίας ..
Δεν υπάρχει άλλος χρόνος ….Η Απαξίωση των Πάντων θα οδηγήσει την Κοινωνία σε ανεξέλεγκτες  εκρήξεις και καταρρεύσεις .
Πιστεύω ότι η Ανταποδοτική Μισθοδοσία είναι Ένα μοντέλο που από μόνο του Δημιουργεί χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας , αποδίδοντας στον Υπάλληλο την αμοιβή αυτήν που πραγματικά αξίζει….
Το Μοντέλο της Ανταποδοτικής Μισθοδοσίας έχει το Προνόμιο (από μόνο του) ως σύστημα Οικονομικής Διεύθυνσης θετικής Ανάπτυξης να οδηγεί σε τέτοια κατεύθυνση, που οι Δημόσιοι  και ιδιωτικοί  Οργανισμοί ( Ν.Π Ι.Δ) επιλέγουν ως μοναδικό στόχο επιβίωσης την ανάπτυξη η αλλιώς οδηγούνται με μαθηματική ακρίβεια  σε τελικό μαρασμό και κλείσιμο…
Αυτή η συνεχής αναζήτηση στόχων , επαγγελματικού προσανατολισμού ,και Αντικείμενου  δημιουργεί χιλιάδες θέσεις εργασίας στα Ν.Π. ενός Κράτους ….Η Αναζήτηση αντικείμενου προς παραγωγή, προς διάθεση , η καλύτερη παροχή υπηρεσιών στους Πολίτες, Δημιουργεί Πανίσχυρα Νομικά Πρόσωπα και   βάζει τον εφιάλτη της ανεργίας στον Τοίχο αφού ,  τελικός  στόχος είναι η δημιουργία ενός  Κρατικού μηχανισμού   Ουσίας και Ανταγωνισμού …   

 
Το Οικονομικό -Εργασιακό σύστημα της Ανταποδοτικότητας διαχωρίζει με σαφείς οδηγίες τις κακές επιχειρήσεις από τις καλές και δημιουργεί χιλιάδες θέσεις εργασίας ενώ, ταυτόχρονα μπορεί να επεκταθεί και να χρησιμοποιηθεί από την κυβέρνηση ως ελεγκτικός μηχανισμός του Κράτους, χωρίς έξοδα, αφού η μισθοδοσία των Νέων Υπάλληλων είναι καθαρά Ανταποδοτική ….

Τέλος , η Σταδιακή εφαρμογή της Ανταποδοτικής Μισθοδοσίας είναι «Μονόδρομος» για τις χώρες όπως του  Νότιου Άξονα  της Ε.Ε λόγο, της διαφορετικής Νοοτροπίας . 

Άρθρο του
Φώτη Αλεξόπουλου
Δημοτικού Σύμβουλου Αγίας Παρασκευής
Μέλος Δ.Σ ΙΝΚΑ/Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδος