Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Σε εξέλιξη έρευνες της αντιτρομοκρατικής στη Χίο

Στη σύλληψη ακόμα δύο ημεδαπών, προχώρησαν οι Λιμενικοί του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου. Συγκεκριμένα συνελήφθησαν όταν το προσωπικό του Λιμεναρχείο θεώρησε ύποπτη την παρακολούθηση του σκάφους των 4 που ήταν αγκυροβολημένο έξω από το κτίριο. Πρόλαβαν και αποτύπωσαν τον αριθμό της πινακίδας του αυτοκινήτου (πινακίδα Αττικής) και λίγη ώρα αργότερα τους συνέλλαβαν στην κεντρική προκυμαία της Χίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες θεωρούνται κύριοι συνεργοί των δύο συλληφθέντων Ελλήνων. Το αυτοκίνητο εξετάστηκε ενδελεχώς από την Αντιτρομοκρατική και στο πορτ μπαγκάζ εντοπίστηκε ένα σωσίβιο, σχοινί και άλλα αντικείμενα. ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΠΟΥ ΕΞΕΤΑΖΕΙ Η ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ

18:15

Αποκλεισμένο και υπό προστασία βρίσκεται το Λιμεναρχείο Χίου καθώς συνεχίζονται οι ανακρτικές διαδικασίες όσων έχουν συλληφθεί. Τις

διαδικασίες συντονίζει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και ο ειδικός ανακριτής που έχει έρθει στη Χίο από την Αθήνα ενώ ήδη εξετάζεται η πιθανότητα οι τέσσερις συλληφθέντες να μεταφερθούν το βράδυ στην Αθήνα όπου και θα ανακριθούν εκ νέου. Εν τω μεταξύ η αναστάτωση και προβληματισμός για το πρωτοφανές περιστατικό είναι έκδηλη στους συμμετέχοντες στο θέμα, κυρίως λόγω της σύνδεσής του με τη Χίο.

Προς αυτή την κατέυθυνση κανένα σενάριο δεν απορρίπτεται, ακόμη και εκείνο της διασύνδεσης κυκλωμάτων Ελλήνων  και Τούρκων που δρουν στα παράλια με στόχο τη μεταφορά όπλων. "Ειναι περίπλοκη υπόθεση και απαιτείται μεγάλη προσοχή. Το κουβάρι θα αργήσει να ξετυλιχτεί εξαιτίας της πολυπλοκότητας του ζητήματος και των διαφόρων υπηρεσίων που εμπλέκονται. Τίποτα δεν αποκλείται, τίποτα δεν ισχύε, όμως πρέπει να σταθμίσουμε πολύ καλά τα γεγονότα. Υπάρχει ανησυχία, είμαστε μπροστά σε κάτι μεγάλο" ανέφεραν πηγές στο politischios.gr.

Το γεγονός ότι το σκάφος φαίνεται να παρέλαβε τον βαρύ οπλισμό από τη Χίο δημιουργεί επιπλέον ερωτηματικά. Όπως και το γεγονός ότι αμέσως μετά την κατάσχεση του σκάφους από το Λιμενραχείο, το σημείο όπου βρίσκεται παρακολουθούσαν άλλα δύο άτομα τα οποία και συνελήφθησαν. Αυτό προσπαθούν να αποτυπώσουν κατά την προανακριτική διαδικασία οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής, εξετάζοντας την πιθανότητα να υπάρχουν ακόμη στη Χίο και άλλοι εμπλεκόμενοι.

Όλα θα αξιολογηθούν μέσα στο επόμενο δίωρο και κυρίως η μεταφορά των συλληφθέντων στην Αθήνα, ενώ για το θέμα έχουν ήδη ενημερωθεί ο Πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς, ο υπουργός Εξωτερικών Δημ. Αβραμόπουλος, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ν. Δένδιας.

18:35

Διαστάσεις εκτός συνόρων φαίνεται ότι παίρνει πλέον η σύλληψη των 6 ατόμων που εμπλέκονται στη διακίνηση όπλων στην Τουρκία.

Πριν από λίγο έγινε έφοδος στα Εξάρχεια στα γραφεία του Επαναστατικού Κόμματος Απελευθέρωσης γνωστού και ως DHKP/C μέσα από τα οποία αφαιρέθηκαν υπολογιστές, έγγραφα και άλλα άξια ερευνών αντικείμενα. Στα ίδια πλαίσια προσήχθησαν ως ύποπτοι στη ΓΑΔΑ 8 άτομα.

Οι αλλοδαποί συλληφθέντες σύμφωνα με το αστυνομικό ρεπορτάζ δηλώνουν αγωνιστές του DHKP/C ενώ διασταυρωμένα πλέον από ανώτερες πηγές αναφέρεται ότι τα όπλα είχαν προορισμό την Τουρκία για επαναστατική δράση εντός της Τουρκίας.

Τελευταίες πληροφορίες από το Λιμεναρχείο Χίου σημειώνουν ότι ο νεαρός Έλληνας σπουδαστής της ΑΕΝ έφερε πάνω του πλαστό δελτίο ταυτότητας ενώ οι υπόλοιποι δεν είχαν κανένα έγγραφο.

Αυτή την ώρα η αντιτρομοκρατική ερευνά διαμερίσματα στο Λουτράκι ενώ στις έρευνες συνδράμει και η ΕΥΠ.

πηγη politischios.gr