Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Νέα Δημοκρατία: Οι επιχειρήσεις οφείλουν να ρίξουν τις τιμές και οι καταναλωτές, όλοι εμείς, να ζητάμε αποδείξεις.

Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας κ. Ανδρέας Παπαμιμίκος, μετά την επίσκεψή του σε βιομηχανία εμφιάλωσης νερού στα Ιωάννινα, έκανε την ακόλουθη δήλωση, για την ανάπτυξη και τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση:
«Η Ήπειρος, μία από τις φτωχότερες Περιφέρειες της Ευρώπης, στέλνει μέσα από επιχειρήσεις, σαν αυτή που επισκεφτήκαμε σήμερα, το μήνυμα αξιοποίησης των πόρων της Πατρίδας μας, για να γυρίσουμε ξανά στην ανάπτυξη και να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας. 
Θέλω, όμως, να επαναλάβω, με αφορμή τη σημερινή μου επίσκεψη, πως η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, από το 23% στο 13%, που ξεκινά την Πέμπτη 1η Αυγούστου, συνιστά και πρόκληση αλλά και ευκαιρία για τις επιχειρήσεις και για τους καταναλωτές. Οι επιχειρήσεις οφείλουν να ρίξουν τις τιμές και οι καταναλωτές, όλοι εμείς, να ζητάμε αποδείξεις. 
Η Νέα Δημοκρατία, ως πολιτικός οργανισμός, συμμετέχει στην προσπάθεια ευαισθητοποίησης της κοινωνίας και καλούμε όλους τους επαγγελματικούς και κοινωνικούς φορείς, να πράξουν το ίδιο. Η επιτυχία του μέτρου και η μονιμοποίησή του μπορεί να ανοίξει νέους δρόμους για τη μείωση και σε άλλους φόρους».