Κυριακή 26 Μαΐου 2013

ευρεία αστυνομική επιχείρηση, σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Πάτρα

Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς οι έλεγχοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στη Πάτρα
Κατά τους χθεσινοβραδινούς ελέγχους, σε έξι καταστήματα, συνελήφθησαν πέντε άτομα ενώ προσήχθησαν είκοσι δυο
Διαπιστώθηκαν παραβάσεις της φορολογικής, της εργατικής και της υγειονομικής  νομοθεσίας
Συνέδραμε η Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος καθώς και οι Υποδιευθύνσεις Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος & Εμπορίας Ανθρώπων και Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής

Σήμερα (26-5-2013) πολύ νωρίς το πρωί, η Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού της σχεδιασμού για την αντιμετώπισης της παραβατικότητας, πραγματοποίησε μια ακόμα ευρεία αστυνομική επιχείρηση, σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην ευρύτερη περιοχή της Πάτρας.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών με τη συνδρομή αστυνομικών εξειδικευμένων υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας και συγκεκριμένα της Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος καθώς και των Υποδιευθύνσεων Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος & Εμπορίας Ανθρώπων και Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας, της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, με τα εξής αποτελέσματα : 


Ελέγχθηκαν : 63 άτομα και 6 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.
Προσήχθησαν : 22 άτομα στις Αστυνομικές Υπηρεσίες.

Συνελήφθησαν  : 5 ημεδαποί για φορολογικές παραβάσεις.
Βεβαιώθηκαν : διοικητικές παραβάσεις για ανασφάλιστη εργασία είκοσι εννέα (29) συνολικά ατόμων καθώς και έξι παραβάσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος.
Πιο συγκεκριμένα οι φορολογικές παραβάσεις αφορούν την μη έκδοση αποδείξεων λιανικής πώλησης ύψους 3.900 ευρώ περίπου, ενώ οι παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας αφορούν την μη επίδειξη Ειδικού Βιβλίου Καταχώρησης Νεοπροσλαμβανόμενου προσωπικού (Ε.Β.Κ.Ν.Π.).
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών ενώ παράλληλα θα ενημερωθεί και η αρμόδια Δ.Ο.Υ. και το Ι.Κ.Α για την επιβολή των αντίστοιχων διοικητικών κυρώσεων.
Οι Αστυνομικοί έλεγχοι θα συνεχισθούν αμείωτα καθότι αποσκοπούν στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας.